Έντονη δυσαρέσκεια Σόιμπλε για τις δηλώσεις Γκάμπριελ

Gazzetta team
Έντονη δυσαρέσκεια Σόιμπλε για τις δηλώσεις Γκάμπριελ
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τη δήλωσή του ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Ο Γκάμπριελ, που είναι αντικαγκελάριος και κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - του μικρότερου εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, σημείωσε στο Twitter: «Στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό - δηλαδή να σηματοδοτήσουμε τη βούληση να πληρώσουμε περισσότερα».

Και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην προοπτική χορήγησης περισσότερης βοήθειας στη χώρα, σημειώνει το Reuters.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Ο Σόιμπλε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η πρόταση του Γκάμπριελ να δοθούν περισσότερα χρήματα στην ΕΕ και την Ελλάδα «κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση» και στέλνει λάθος μήνυμα. «Ενοχλήθηκα που ο Γκάμπριελ, ευρισκόμενος στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες ένα μήνυμα που δεν τους βοηθά, αλλά μάλλον τους δυσκολεύει περισσότερο να λάβουν τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε.

Λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην ΕΕ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα και θα δοθεί λάθος κίνητρο στις χώρες, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι τα χρήματα, αλλά μάλλον η σωστή χρήση τους.

Στο ερώτημα, αν η Ελλάδα μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει, μόνο αν έχει μία ανταγωνιστική οικονομία». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι χρειάζεται χρόνο για αυτό, ο οποίος θα δοθεί. «Αν, όμως, ο χρόνος δεν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, επειδή αυτό είναι άβολο, τότε αυτό είναι ο λάθος δρόμος», σημείωσε.


Πηγή: topontiki.gr