Το «Παπανικολής» συνάντησε… τουρκικό υποβρύχιο σε ΝΑΤΟική άσκηση

Gazzetta team
Το «Παπανικολής» συνάντησε… τουρκικό υποβρύχιο σε ΝΑΤΟική άσκηση
Τουλάχιστον 3 «πλήγματα» στο τουρκικό υποβρύχιο.

Ένα ακόμα μήνυμα ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό με την επιτυχημένη συμμετοχή του στην μεσαίας κλίμακας ΝΑΤΟική άσκηση «DYNAMIC MANTA 17» που ολοκληρώθηκε σήμερα και με τις φωτογραφίες που αποδέσμευσε από την άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17» που ολοκληρώθηκε πριν δύο ημέρες.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Στην ΝΑΤΟική άσκηση το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με το υποβρύχιο «Παπανικολής» και την φρεγάτα «Αδρίας».

Παπανικολής

Η άσκηση αυτή διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας υπό την Διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, και την Τουρκία.

Το ενδιαφέρον από αυτή την άσκηση είναι ότι η Τουρκία σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishnavy.net έστειλε την φρεγάτα Giresun και το υποβρύχιο İnönü.

df3i3ksd

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr, ένα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν και εκείνο της μάχης ανάμεσα σε υποβρύχια. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τουρκικό υποβρύχιο που ανήκει στην κλάση Gur, η οποία είναι επί της ουσίας η τουρκική έκδοση των γερμανικών υποβρυχίων Type 209 και έως ένα βαθμό παρόμοιο με την ελληνική κλάση «Γλαύκος», προσπάθησε να εντοπίσει και να «πλήξει» το κατά πολύ πιο σύγχρονο ελληνικό «Παπανικολής».

Όπως ενημερωθήκαμε, το τουρκικό υποβρύχιο όχι μόνο δεν κατάφερε να εντοπίσει τον «Παπανικολή» αλλά αν το σενάριο ήταν πραγματικότητα, θα είχε δεχθεί τουλάχιστον 3 «πλήγματα» δίχως να έχει καταφέρει «να αντιληφθεί τι το χτύπησε» όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται τόσο στις ικανότητες του πληρώματος όσο και στην τεχνολογική ανωτερότητα του «Παπανικολή».

Ηχηρό μήνυμα και από την «Αστραπή 3/17»

Οι φωτογραφίες από την άσκηση «Αστραπή 3/17» απεικονίζουν μέρος των σεναρίων που εκτέλεσαν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο κεντρικό Αιγαίο.

Μεταξύ αυτών συμπεριλήφθηκαν κατάσβεση πυρκαγιάς, ανεφοδιασμός, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις. Να θυμίσουμε πως στην άσκηση αυτή συμμετείχαν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστήριξης, υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

asksistrrat1asksistrrat2asksistrrat3asksistrrat4asksistrrat5asksistrrat6asksistrrat7asksistrrat8asksistrrat9asksistrrat10asksistrrat11asksistrrat12asksistrrat13asksistrrat14asksistrrat15asksistrrat16asksistrrat17asksistrrat18asksistrrat19asksistrrat20asksistrrat21


Πηγή: newsbeast.gr