Επίσημο: Ο 52χρονος Χάλιντ Μασούντ είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Gazzetta team
Επίσημο: Ο 52χρονος Χάλιντ Μασούντ είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο
Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από σφαίρες.

Πρόκειται για τον Χάλιντ Μασούντ, 52 ετών, ο οποίος είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία.

Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Από υποκατάστημα εταιρείας στο Μπέρμιγχαμ ενοικιάστηκε το αυτοκίνητο της τρομοκρατικής επίθεσης

Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε ενοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ, τόνισε η εταιρεία Enterprise.

«Επιβαιώνουμε ότι το αυτοκίνητo που χρησιμοποιήθηκε στην τραγική επίθεση στο Λονδίνο χθες το απόγευμα ήταν ένα τα οχήματα της εταιρείας μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Enterprise, προσθέτοντας ότι ενοικιάστηκε από το υποκατάστημα της στο Spring Hill στο Μπέρμιγχαμ.

«Ένας εργαζόμενος αναγνώρισε το όχημα από την πινακίδα κυκλοφορίας του, από φωτογραφία στο διαδίκτυο. Πραγματοποιήσαμε ακόμη έναν έλεγχο για να το εξακριβώσουμε και επικοινωνήσαμε κατευθείαν με τις αρχές. Συνεργαζόμαστε πλήρως και θα χορηγήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια που μπορούμε στην διεξαγωγή της έρευνας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.