Επεισόδια τύπου Γένοβας φοβούνται στη Σύνοδο της Ρώμης

Gazzetta team
Επεισόδια τύπου Γένοβας φοβούνται στη Σύνοδο της Ρώμης
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, την ημέρα της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου, έχουν ήδη προγραμματισθεί τρεις πορείες.

‘Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, την ημέρα της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου, έχουν ήδη προγραμματισθεί τρεις πορείες. Ιδίως για την μία, που θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, εκφράζονται φόβοι βίαιων επεισοδίων.

Η ιταλική τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι, βάσει πληροφοριών, μπορεί να αφιχθούν διαδηλωτές από την Ελλάδα, την Γαλλία και την Γερμανία. Υπάρχει φόβος, δηλαδή, ότι μπορεί να επαναληφθούν οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Γένοβα, πριν δεκαέξι χρόνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero πρόκειται να δημιουργηθεί «κόκκινη ζώνη» γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το οποίο και θα φιλοξενήσει την Σύνοδο, θα απαγορευθεί προσωρινά η πρόσβαση στον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας, θα δραστηριοποιηθούν προληπτικά επίλεκτοι σκοπευτές, ενώ θεωρείται πιθανό, παράλληλα, να «παγώσει» προσωρινά η ισχύς της Συνθήκης του Σένγκεν.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να γίνουν δεκτοί, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπογράψουν διακήρυξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα γευματίσουν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Πηγή: thetoc.gr