Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία με υποβάθμιση της Moody's

Gazzetta team
Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία με υποβάθμιση της Moody's
Η οικονομία της Τουρκίας, που πασχίζει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δέχθηκε νέο πλήγμα.

Ο Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας από «σταθερή» σε «αρνητική», εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης των θεσμών της. Η πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2015, ενέτεινε την ανησυχία των επενδυτών, όπως και η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και η επιβράδυνση της ανάπτυξης.

«Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν για να μειωθεί η αντίσταση έναντι της κυβέρνησης από τον περασμένο Ιούλιο υπονόμευσαν το διοικητικό δυναμικό της χώρας και έπληξαν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Moody's, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Εν μέρει συνεπεία αυτού, η Τουρκία αντιμετώπισε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξής της».

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης τοποθετεί στη βαθμίδα Ba1 -στο επίπεδο των «σκουπιδιών», κατά την ορολογία των αγορών- το αξιόχρεο των κρατικών αξιόγραφων της Τουρκίας.

Πέρυσι, αντίστοιχη απόφαση του Moody's για την υποβάθμιση της Τουρκίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: iefimerida.gr