4χρονη στην Σιβηρία περπάτησε στους -34 βαθμούς για να σώσει τη γιαγιά της

Gazzetta team
4χρονη στην Σιβηρία περπάτησε στους -34 βαθμούς για να σώσει τη γιαγιά της
Ενα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών αντιμετωπίζεται ως ηρωίδα σε περιοχή της Ρωσίας, γιατί περπάτησε μίλια, στην παγωμένη ερημιά της Σιβηρίας για να βοηθήσει τη γιαγιά της. Ομως, τώρα γίνεται έρευνα σε βάρος της μητέρας της.

Η Σαγκλάνα Σαλτσάκ ζούσε με τον παππού και τη γιαγιά της, σε μία απομακρυσμένη φάρμα στην Τουβά, βαθιά στο δάσος της τάιγκα, πάνω από 12 μίλια από το κοντινότερο χωριό και 5 μίλια από τον κοντινότερο γείτονα.

Τον προηγούμενο μήνα, το κοριτσάκι ξύπνησε και διαπίστωσε ότι η 60χρονη γιαγιά της ήταν ακίνητη. Αφού μίλησε με τον τυφλό παππού της, αποφάσισε να περπατήσει ως το κοντινότερο σπίτι για να ζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται ο Guardian.

Με ένα κουτάκι σπίρτα ως μοναδικό «όπλο», σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να ανάψει φωτιά, η 4χρονη άρχισε να περπατάει μέσα στη σκοτεινιά τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -34 βαθμούς Κελσίου.

Της πήρε αρκετές ώρες για να καλύψει τα 5 μίλια μέχρι το κοντινότερο σπίτι και από τύχη δεν κόλλησε στο χιόνι, το οποίο σε αρκετά σημεία ξεπερνά τη μέση του ανθρώπου, και δεν συναντήθηκε με λύκους, που κυκλοφορούν στην περιοχή.

«Η Τουβά είναι γεμάτη λύκους. Τρώνε τα ζώα, οι κτηνοτρόφοι γκρινιάζουν για αυτό. Εύκολα θα μπορούσε να πέσει πάνω σε μία αγέλη, μέσα στο σκοτάδι», δήλωσε ο Σέμιον Ρούμπτσοφ, επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης της περιοχής.

Η Σαγκλάνα παραλίγο να συνεχίσει να περπατά όταν πλησίασε στο σπίτι που ήθελε να πάει, καθώς δεν το είδε και για καλή της τύχη κάποιος κάτοικος την είδε να περνά. Αμέσως κάλεσαν γιατρό από το χωριό, ο οποίος την εξέτασε και μετά πήγε στο σπίτι της. Εκεί διαπίστωσε ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε πεθάνει από καρδιακή ανακοπή.

Η 4χρονη δήλωσε στην Komsomolskaya Pravda ότι δεν φοβήθηκε ενώ διέσχιζε το δάσος μόνη της. «Απλά περπατούσα, περπατούσα και έφτασα», είπε, αλλά παραδέχθηκε ότι κρύωνε και ήθελε να φάει. Μετά από αυτή την ταλαιπωρία το κοριτσάκι αρρώστησε με κρυολόγημα, αλλά το ξεπέρασε και τώρα ζει σε ένα κοινωνικό κέντρο.

Η μητέρα και ο πατριός της Σαγκλάνα βρίσκονταν σε άλλο σημείο της περιοχής και φρόντιζαν ένα κοπάδι άλογα που τους ανήκει, από όπου σχεδίαζαν να επιστρέψουν τον Μάιο. Ομως, την Κυριακή ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, σε βάρος της μητέρας, Ελεονόρα Σάλτσακ, γιατί εγκατέλειψε σε επικίνδυνες συνθήκες την ανήλικη κόρη της.

«Ηξερε ότι οι ηλικιωμένοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια του παιδιού», ανέφερε η ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Αν απαγγελθούν κατηγορίες στη μητέρα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Πηγή: iefimerida.gr