Σχεδόν 14 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν την υγειονομική τους ασφάλιση

Gazzetta team
Σχεδόν 14 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν την υγειονομική τους ασφάλιση
Με το νέο νομοσχέδιο Τραμπ, πάνω από 14 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν την υγειονομική τους ασφάλιση, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (Congressional Budget Office - CBO), με το νέο νομοσχέδιο Τραμπ που θα αντικαταστήσει το Obamacare, πάνω από 14 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν την υγειονομική τους ασφάλιση μέσα στο 2018 -κι άλλα 24 εκατ. μέχρι το 2026.

«Το 2026, η εκτίμηση είναι ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με τους 28 εκατομμύρια που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη φέτος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία», υπογραμμίζεται.

Αλλά το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, επισήμανε η CBO.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν απάντησε στην σχετική έκθεση υποστηρίζοντας πως "καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες, αλλά το νέο νομοσχέδιο θα δίνει περισσότερες επιλογές στους πολίτες".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στήριξε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο νόμου που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι για την ακύρωση και αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, του αποκαλούμενου Obamacare.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το προτεινόμενο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων ως «το υπέροχο νέο μας νομοσχέδιο υγειονοµικής περίθαλψης».

Το νομοσχέδιο, που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στην δημοσιότητα, ακυρώνει βασικές διατάξεις του Obamacare, καταργώντας το πρόστιμο που πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη και μειώνοντας την επιπλέον ιατροφαρμακευτική χρηματοδότηση για τους άπορους.

Παρόλο που το Obamacare βρίσκεται από καιρό στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων, το σχέδιο νόμου έγινε αποδεκτό από σκεπτικισμό και από μέλη του ίδιου του συντηρητικού κόμματος που εκφράζουν ανησυχίες για τις προτεινόμενες εκπτώσεις φόρου για την αγορά ασφαλιστικής κάλυψης και τις αλλαγές στις καλύψεις βάση του προγράμματος Medicaid, των κυβερνητικών υπηρεσιών υγείας για τους άπορους.


Πηγή: thetoc.gr