Το υπουργείο εξετάζει την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών

Gazzetta team
Το υπουργείο εξετάζει την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών
Την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελλαδικών που είχε καταργήσει με νόμο μόλις ένα μήνα πριν, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, «φέτος έχουν προκύψει σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Η ανακοίνωση έρχεται τρεις μήνες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο το υπουργείο αναφέρει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν «σε σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, το υπουργείο τονίζει ότι τέτοια θέματα και η επίλυσή τους «δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους».

«Καλώς επανεξετάζεται το ζήτημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της ΟΛΜΕ, η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ελένη Ζωγραφάκη. Χαρακτήρισε «σύνθετο πρόβλημα» την υπέρβαση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν, καθώς είναι ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια διεξαγωγής των εξετάσεων, και δεν θα πρέπει να «πάνε πίσω» οι ημερομηνίες έκδοσης αποτελεσμάτων, υποβολής μηχανογραφικών, κοκ.. «Είναι οριακά χρονικά οι διαδικασίες, αλλά το υπουργείο θα πρέπει να βρει τον τρόπο», είπε η κ. Ζωγραφάκη. «Θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο κάποιος υποψήφιος θα μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις» επεσήμανε, καταλήγοντας ότι τα παιδιά που όντως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση μία μέρα, ή αρρωσταίνουν, αν δεν έχουν την ευκαιρία επαναληπτικής εξέτασης, θα έχουν μπροστά τους μια «χαμένη χρονιά» για να έχουν δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Πηγή: iefimerida.gr