Στο εδώλιο ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθητές στην Κρήτη

Gazzetta team
Στο εδώλιο ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθητές στην Κρήτη
Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του 53χρονου δασκάλου που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας.

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του 53χρονου δασκάλου που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας που εργαζόταν.

Η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία στο χώρο. Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία γονέων που έκανε λόγο για ασέλγεια στο 8χρονο κοριτσάκι τους στην Ιεράπετρα τον Φεβρουάριο του 2016. Ο 52χρονος, τότε, δάσκαλος παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο παιδί.

Το κοριτσάκι όταν έφυγε ο δάσκαλος από το σπίτι είπε στους γονείς του τι έγινε μέσα στο δωμάτιο όπου γινόταν το μάθημα. Οι γονείς αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφές κάμερες και περίμεναν να φτάσει η ημέρα για να έρθει ο δάσκαλος στο σπίτι.

Το μάθημα έγινε κανονικά και όταν ολοκληρώθηκε οι γονείς είδαν το βίντεο το οποίο όντως έδειχνε ότι υπήρξε ασέλγεια. Ο 52χρονος συνελήφθη ενώ την ίδια ώρα έγιναν αρκετές καταγγελίες σε βάρος του κι από άλλους γονείς.

Στον 52χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια» και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 52χρονος παραδέχθηκε τις ασελγείς πράξεις σε βάρος του μικρού κοριτσιού, ωστόσο αρνήθηκε την εμπλοκή του σε άλλες 12 τουλάχιστον ανάλογες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη είχε διακοπεί στις 14 Φεβρουαρίου όταν λίγο πριν ξεκινήσει ο δικηγόρος του δασκάλου υπέβαλε την παραίτησή του. Υπενθυμίζεται ότι τότε το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα έως ότου οριστεί νέος δικηγόρος στον κατηγορούμενο. Όμως ο νέος δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση ζήτησε διακοπή για να μελετήσει τη δικογραφία.

Πηγή: cretapost.gr