«Ανήσυχοι» οι τραπεζίτες μετά την συνάντηση με την Τρόικα

Gazzetta team
«Ανήσυχοι» οι τραπεζίτες μετά την συνάντηση με την Τρόικα
Oλοκληρώθηκε το τετ-α-τετ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τους ξένους τεχνοκράτες, μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού για τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις στη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο το 2017. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Το 4ο τρίμηνο το 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν εκροές καταθέσεων περίπου 2 δισ ευρώ από την αρχή του έτους.

Η συνάντηση με τους Θεσμούς δεν περιορίστηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που έχει καθυστερήσει και συνεχίζει να αποτελεί πεδίο διαφωνιών μεταξύ κυβέρνησης- δανειστών και λόγω των χαμηλών ορίων ένταξης (20.000 ευρώ) που προβλέπει για τις επιχειρήσεις και λόγω της εξαίρεσης των παρακρατούμενων φόρων από το «κούρεμα».

Επί τάπητος τέθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, οι προϋποθέσεις ένταξης στο QE που οδηγεί και σε μείωση του κόστους δανεισμού των τραπεζών, καθώς και οι συνέπειες της εφαρμογής των κεφαλαιακών ελέγχων από το καλοκαίρι του 2015.



Πηγή: iefimerida.gr