Με 460 τόνους αποσκευές έφτασε στην Ινδονησία ο Σαουδάραβας μονάρχης (pics)

Gazzetta team
Με 460 τόνους αποσκευές έφτασε στην Ινδονησία ο Σαουδάραβας μονάρχης (pics)
Διακοπές στο Μπαλί μετά την τριήμερη επίσκεψη στην Τζακάρτα

Για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια πάει στην Ινδονησία σαουδάραβας μονάρχης. Ο βασιλιάς Σαλμάν ταξίδεψε στη χώρα με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την πλέον πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία χιλίων ανθρώπων ανάμεσά τους πρίγκιπες και υπουργοί, ο μονάρχης έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Τζακάρτας από τον ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και τιμητική φρουρά.

Ο φωτογραφικός φακός τους κατέγραψε με συνολικά επτά ομπρέλες πάνω από τα κεφάλια τους προκειμένου να προστατευτούν από τη βροχή.

sa2

Εξοπλισμός 460 τόνων στάλθηκε για την επίσκεψη αυτή, εκ των οποίων λιμουζίνες Mercedes και σκάλες για το αεροπλάνο του βασιλιά. Όσον αφορά τις αποσκευές, οι περισσότερες στάλθηκαν απευθείας στο νησί του Μπαλί όπου ο μονάρχης θα κάνει διακοπές μετά την τριήμερη επίσκεψη στην Τζακάρτα.

Η επίσκεψη στην Ινδονησία αποτελεί σημαντικό σταθμό της σπάνιας παγκόσμιας περιοδείας του μονάρχη την ώρα που η χώρα του επιδιώκει να διαφοροποιήσει την οικονομία της για να μειώσει την εξάρτησή της από τα έσοδα από το πετρέλαιο.

sa3

«Είναι μια εξαιρετικά ιστορική επίσκεψη για μας» δήλωσε ο γραμματέας της ινδονησιακής κυβέρνησης Πραμόνο Ανούνγκ, σύμφωνα με δηλώσεις του στον Τύπο.

Συμφωνίες μεταξύ Ινδονησίας και Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να ανακοινωθούν, όπως και συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της παιδείας. Η Ινδονησία θα ζητήσει επίσης να μπορεί να στέλνει περισσοτέρους πολίτες της στο προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, τόπο γέννησης του Ισλάμ.

sa4

Ο βασιλιάς Σαλμάν ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας περιοδεία τριών εβδομάδων στην Ασία, με πρώτο σταθμό τη Μαλαισία. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στις Μαλδίβες.

Πηγή: newsbeast.gr