Άρχισαν να βγάζουν «κίτρινες» κάρτες οι Θεσμοί

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άρχισαν να βγάζουν «κίτρινες» κάρτες οι Θεσμοί

Αμετακίνητοι στη θέση για δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 3,6 δισ. ευρώ εμφανίστηκαν οι Θεσμοί στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και στην οποία βγήκαν οι πρώτες «κίτρινες» κάρτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να προνομοθετήσει η κυβέρνηση για την περίοδο 2018 -2021, αλλά και τα αντισταθμιστικά μέτρα που θέλει η ελληνική πλευρά.

Κατά τον ίδιο παράγοντα, σε κάποια ζητήματα κατεγράφη μεγάλη πρόοδος και «είμαστε σε καλό δρόμο», σε κάποια υπήρξε πρόοδος και «ζήτησαν περισσότερα στοιχεία» και σε κάποια άλλα θέματα ανέφερε πως «υπήρξε διαφωνία».

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως η αρχική θέση των δανειστών αφορά σε δημοσιονομικά μέτρα 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες, όταν το ΔΝΤ ενσωματώσει τα στοιχεία της περιόδου Νοέμβριου 2016 – Φεβρουαρίου 2017 στην ανάλυσή του.

«Αυτή η συζήτηση θέλει χαρτί και μολύβι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού για τα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει από αύριο συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων για τα ανοικτά θέματα και εν συνεχεία θα επαναληφθούν τα ραντεβού των υπουργών με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) το πιθανότερο την Παρασκευή.

Αύριο ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τους Θεσμούς για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στη συνέχεια της συνάντησης που είχαν σήμερα οι επικεφαλής με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Θα ακολουθήσει αύριο νέα συνάντηση για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider