Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι ήρθαν να δουν το καρναβάλι της Ξάνθης

Gazzetta team
Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι ήρθαν να δουν το καρναβάλι της Ξάνθης
Τούρκοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να επισκέπτονται την βόρεια Ελλάδα για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

«Το καρναβάλι της Ξάνθης δίνει επισκεψιμότητα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Με αυτό ως άξονα Τούρκοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι αλλά και Έλληνες τουρίστες, γεμίζουν τα ξενοδοχεία από Θεσσαλονίκη μέχρι και Αλεξανδρούπολη», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης. Μάλιστα τονίζει πως αυτό που ξεχωρίζει το καρναβάλι της Ξάνθης από τα υπόλοιπα «τα οποία είναι όλα αξιόλογα», είναι το γεγονός πως πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα που φέρνει επισκεψιμότητα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων Έβρου, από τις 24 έως και τις 27 Φεβρουαρίου, έρχεται να επιβεβαιώσει τον κ. Αμοιρίδη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, συνολικά 100 τουριστικά λεωφορεία και 6.385 υπήκοοι Τουρκίας διήλθαν από το τελωνείο των Κήπων το τετραήμερο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αναφορικά με την τουριστική ταυτότητα των Τούρκων, Βουλγάρων και Ρουμάνων, που αποτελούν την πλειονότητα των ξένων επισκεπτών των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο κ. Αμοιρίδης σημειώνει πως «κατά γενική ομολογία των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, οι Τούρκοι είναι καλοί πελάτες και ξοδεύουν αρκετά χρήματα. 'Αλλωστε για να επισκεφθούν την Ελλάδα πρέπει να έχουν βίζα, η έκδοση της οποίας έχει ένα υψηλό κόστος, οπότε μιλάμε για επισκέπτες που έχουν μία καλύτερη οικονομική δυνατότητα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες αλλά και τους Έλληνες επισκέπτες, η κατανάλωση που κάνουν είναι αντίστοιχη των εισοδημάτων τους, οπότε υπάρχουν όλα τα βαλάντια».

Ως προς την πληρότητα των κλινών, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης, σημειώνει πως στην Ξάνθη άγγιξε το 100%, ενώ υψηλές χαρακτηρίζει τις πληρότητες και σε άλλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή και η Καβάλα. «Είναι δεδομένο ότι οι επισκέπτες του καρναβαλικού τριημέρου γεμίζουν ξενοδοχεία, ακόμη και της Θεσσαλονίκης, όπου έμειναν πολλοί Τούρκοι αυτές τις ημέρες, οι οποίοι βρέθηκαν και στο καρναβάλι της Ξάνθης στην επιστροφή τους. Όλες αυτές οι εκδρομές δομήθηκαν σε συνεργασία και με τους τουριστικούς πράκτορες και τους επαγγελματίες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα…», συμπληρώνει ο κ. Αμοιρίδης.

Πηγή: protothema.gr