Aλλάζουν τα πάντα στα τέλη κυκλοφορίας

Gazzetta team
Aλλάζουν τα πάντα στα τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας που ήταν να αλλάξουν για το 2017, αλλά τελικά έμειναν τα ίδια, φαίνεται ότι αλλάζουν από το 2018. Τα ποσά για κάθε ΙΧ θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν ανάλογα με τη διάρκεια κατά την οποία χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο.

Η νέα υπόσχεση ήρθε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία προανήγγειλε αλλαγές για το 2018, λέγοντας το... γνωστό, ότι δηλαδή θα γίνει προσπάθεια τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτου να γίνουν πιο αναλογικά και δίκαια.

Όπως είπε η υφυπουργός θα υπάρξουν αλγόριθμοι βάσει των οποίων θα γίνεται ο υπολογισμός των τελών.
Οι αλγόριθμοι αυτοί θα περιλαμβάνουν την παλαιότητα, την αξία, τα κυβικά, αλλά και τις εκπομπές ρύπων του κάθε αυτοκινήτου και έτσι επί της ουσίας θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα στοιχεία εξειδικεύοντας σχεδόν ανά αυτοκίνητο το ποσό των τελών χωρίς οριζόντιες τιμές και χρεώσεις.


Αυτό θα σημάνει μειώσεις για όσους έχουν παλαιό και φθηνό αυτοκίνητο, ωστόσο την ίδια ώρα τα τέλη θα αυξάνονται με βάση του ρύπους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που είναι σαφώς μεγαλύτεροι από αυτούς των νέων.
Την ίδια ώρα για όσους διαθέτουν ένα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο με χαμηλούς ρύπους θα δουν τα τέλη τους να αυξάνονται καθώς η αξία του αυτοκινήτου τους θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο...

Πηγή: newsit.gr