H Γερμανία θεωρεί τροχαίο την επίθεση στο Βερολίνο

Gazzetta team
H Γερμανία θεωρεί τροχαίο την επίθεση στο Βερολίνο
Θεωρούν το συμβάν… τροχαίο δυστύχημα - «Κανένας σεβασμός», λένε οι γονείς

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν στους γονείς της Ιταλίδας Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο, της Ιταλίδας που έχασε την ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν πρόκειται να τους καταβάλει την σχετική αποζημίωση.

Όπως έκαναν γνωστό οι γονείς της 31χρονης Φαμπρίτσια, η οποία δούλευε και βρήκε τον θάνατο στο Βερολίνο, το γερμανικό κράτος θεωρεί ουσιαστικά το συμβάν τροχαίο δυστύχημα, βάσει νόμου του 1985. Στην επίθεση έχασαν την ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 56.

Οι οικογένειες των θυμάτων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης, μπορεί να λάβουν, ενδεχομένως, μόνον ένα μικρό ποσό από το ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα των τροχαίων. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας αποζημιώσει για τον θάνατο της κόρης μας, αλλά η καταβολή του οφειλόμενου χρηματικού ποσού θα σήμαινε, τουλάχιστο, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για το ότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν έναν εγκληματία που ήταν γνωστός εδώ και χρόνια στις αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.

«Οι γερμανοί πρέπει να παραδεχθούν τις ευθύνες τους, θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κανένα σεβασμός», προσθέτουν και οι υπόλοιποι συγγενείς της άτυχης κοπέλας.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ζήτησε επίσημα την αλλαγή του σχετικού νόμου που ψηφίσθηκε πριν 32 χρόνια. Μέχρι τώρα, την αποζημίωση που καταβάλλεται σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μόνον η οικογένεια του Πολωνού οδηγού φορτηγού, που πυροβόλησε θανάσιμα ο Τυνήσιος τρομοκράτης 'Ανις 'Αμρι.

Στην Ιταλία οι εξελίξεις αυτές καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, με άκρως επικριτικά σχόλια. Αργά σήμερα, η γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη άφησε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να θεσπίσει ένα βραβείο, το οποίο και θα αφιερώσει στην μνήμη της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.

Πηγή: newsbeast.gr