Κι άλλο ατύχημα στο Καρναβάλι του Ρίο: 9 τραυματίες - οι 2 σοβαρά

Gazzetta team
Κι άλλο ατύχημα στο Καρναβάλι του Ρίο: 9 τραυματίες - οι 2 σοβαρά
Η πλατφόρμα ενός άρματος κατέρρευσε υπό το βάρος των χορευτών - Χθες άλλο ένα άρμα βγήκε εκτός της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άτομα...

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, κατά την παρέλαση των σχολών σάμπας στο καρναβάλι του Ρίο, όταν η πλατφόρμα ενός άρματος κατέρρευσε υπό το βάρος των χορευτών, στο δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται φέτος στο περίφημο σαμπαδρόμιο της μεγαλούπολης της Βραζιλίας.



"Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, μια γυναίκα στο κεφάλι και μια άλλη στην κοιλιά", διευκρίνισε στο AFP το γραφείο Τύπου των δημοτικών υπηρεσιών υγείας.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα. Η σύγχυση που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη με τα ασθενοφόρα να σπεύδουν το ένα μετά το άλλο για να απομακρύνουν τους τραυματίες και τους δεκάδες φωτογράφους που ήταν παρόντες να προσπαθούν να βγάλουν φωτογραφίες.

«Βρισκόμουν πάνω στην πλατφόρμα του άρματος, στην αριστερή πλευρά και ξαφνικά είδα την δεξιά πλευρά να καταρρέει», είπε κλαίγοντας μια χορεύτρια, η Ραΐσα Ριμπέιρο, στο AFP.
"Κάποιοι είχαν πέσει στο εσωτερικό του άρματος και μερικοί είχαν εγκλωβιστεί εκεί", εξήγησε.

Έπειτα από περισσότερο από μισή ώρα μεγάλης έντασης, το άρμα διέσχισε το σαμπαδρόμιο, χειροκροτούμενο από τους θεατές, με τους πυροσβέστες στην οροφή του και ορισμένους χορευτές που έκλαιγαν στα πλαϊνά.

Προχθές το βράδυ, ένα άλλο άρμα, βάρους τριών τόνων, εξετράπη της πορείας του, καθώς έστριβε για να πάρει θέση στο σαμπαδρόμιο και κατέληξε πάνω σε μια ομάδα θεατών.

Σύμφωνα με τις αρχές των υπηρεσιών υγείας, από τους 20 ανθρώπους που τραυματίστηκαν σε αυτό το ατύχημα, εκ των οποίων πολλοί ήταν δημοσιογράφοι που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, τρεις γυναίκες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: protothema.gr