Κομισιόν: Να σεβαστεί η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας

Gazzetta team
Κομισιόν: Να σεβαστεί η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας
Ο Γιοχάνες Χαν κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών μελών.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Επίτροπος, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης, σε επιστολή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά στον σεβασμό του κράτους Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων, μετά από τα μαζικά μέτρα που υιοθέτησε η Αγκυρα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα, ανέφερε ο Επίτροπος.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με μία δημοκρατική, ανοικτή και σταθερή Τουρκία, για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις. Αναμένουμε από την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις ευθύνες που πηγάζουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας. Αναμένουμε επίσης την τουρκική Κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικονομικές διαδικασίες των Κρατών Μελών», τόνισε στην απάντησή του ο Χαν.

Πηγή: iefimerida.gr