Ολο το χρονικό της μοιραίας σύγκρουσης κοντά στην Θήβα (pics & vid)

Gazzetta team
Ολο το χρονικό της μοιραίας σύγκρουσης κοντά στην Θήβα (pics & vid)
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα παραμένουν ασαφείς. Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες και που επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Εικοσιτέσσερις ώρες έχουν περάσει από το τραγικό τροχαίο στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών στο οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους κι ένα αγοράκι 3 ετών – και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα παραμένουν ασαφείς.

Η αστυνομία ερευνά τα υπολείμματα των δύο διαλυμένων αυτοκινήτων, της Πόρσε στην οποία επέβαινε ο ο 23χρονος Γιώργος Βακάκης, ο μικρός γιος του Απόστολου Βακάκη ιδιοκτήτη των Jumbo και ο στενός φίλος του, ο 24χρονος Ανδρέας Γεωργακόπουλος και του παρκαρισμένου Honda Civic στο οποίο βρήκαν ακαριαίο θάνατο η 33χρονη Αποστολία και ο 3χρονος γιος της Παύλος.

Αντικρουόμενες μαρτυρίες

Τις τελευταίες ώρες έχουν έρθει στο φως δύο μαρτυρίες με αντικρουόμενα στοιχεία από ανθρώπους που κινούνταν στην εθνική οδό λίγο πριν το σημείο της σύγκρουσης. Ο ένας μάρτυρας κάνει λόγο για τρελή πορεία της Πόρσε που οδηγούσε ο 23χρονος. Εγώ πήγαινα γύρω στα 140 χιλιόμετρα και το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν αυτή τη βοή του κινητήρα και το τίναγμα που κάνει όταν περνάει ένα αυτοκίνητο από δίπλα σου με πολύ μεγάλη ταχύτητα», δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα” χαρακτηριστικά ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος και προσθέτει: «Πρέπει να πήγαινε με 240-250-260 μπορεί και 300 χιλιόμετρα. Ήταν υπερβολική η ταχύτητα. Ήταν πάρα πολλά τα χιλιόμετρα που πήγαινε».

Ενας άλλος μάρτυρας ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τόνισε ότι ο οδηγός της Porsche τον προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα αλλά και πως έφευγαν κομμάτια από τους τροχούς της Porsche κάτι που όπως ο ίδιος εκτιμά ότι οφείλετο σε αναγομωμένα ελαστικά.

Οι έρευνες της τροχαίας

Ωστόσο όλες οι μαρτυρίες όπως και οι αξιωματικοί της Τροχαίας συγκλίνουν στο ότι ο δρόμος δεν ήταν ολισθηρός.Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Πρώτον εάν ο οδηγός της Porsche που φαίνεται να είναι ο 23χρονος, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και δεύτερον πώς χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος που έπεσε στο σταθμευμένο ΙΧ της οικογένειας από την Πτολεμαϊδα. Ηδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τα θύματα για να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και θα γίνουν εργαστηριακές και ιστολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες της Εθνικής. Την Τρίτη θα υπάρξει ενημέρωση για το κατά πόσο ο οδηγός της Porsche είχε δίπλωμα οδήγησης.

Ηδη έχει καταθέσει ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας Jumbo σύμφωνα με τον οποίο ο νεαρός πήρε το αυτοκίνητο από το σπίτι του στην Εκάλη και κατόπιν μαζί με τον φίλο του, Ανδρέα Γεωργακόπουλο συναντήθηκαν με άλλους φίλους τους σε κάποιο μαγαζί στα βόρεια προάστια. Μετά αναχώρησαν με προορισμό την Αράχωβα.

Δύο οικογένειες σε πένθος

To τραγικό δυστύχημα αφήνει πίσω του δύο οικογένειες σε πένθος και ένα σοκαρισμένο πατέρα και σύζυγο που είδε μποστά στα μάτια του την Porsche να καρφώνεται και να τυλίγεται στις φλόγες πάνω στο αυτοκίνητό του το Honda Civic στο οποίο ήταν μέσα η γυναίκα του και το παιδί του.

Στο βίντεο, φαίνεται καθαρά το σταθμευμένο ΙΧ της οικογένειας, ενώ ξαφνικά, εμφανίζεται η Porsche να τρέχει με ανεξέλεγκτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, να προσκρούει και να παρασύρει το σταθμευμένο όχημα. Ακολουθεί η έκρηξη η οποία στοίχισε τη ζωή στους 3 από τους 4 νεκρούς. Η μητέρα, το παιδί και ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου απανθρακώθηκαν, ενώ ο συνοδηγός της Porsche, πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά και διαμελίστηκε. «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η Porsche να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο parking όχι στην άκρη του δρόμου...», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.

0 23χρονος γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo, είναι ο «βενιαμίν» της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, που έχει ακόμη δυο κόρες, είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε και πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα. Ο μικρός γιος του ιδιοκτήτη του Jumbo σπούδαζε στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Από την Πτολεμαϊδα η οικογένεια

Ο Υ.Π. ταξίδευε από την πόλη της Πτολεμαΐδας μαζί με την συζυγό του Αποστολία και τον τρίχρονο γιο τους. Ο ίδιος σταμάτησε σε πάρκινγκ της εθνικής για να πάει στην τουαλέτα όταν άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Οταν βγήκε αντίκρισε εικόνες φρίκης. Ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και όπως φαίνεται στο βίντεο, πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του.

Πηγή: thetoc.gr