Μπους: Χρειαζόμαστε απαντήσεις για τις επαφές ανάμεσα στην ομάδα Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση

Gazzetta team
Μπους: Χρειαζόμαστε απαντήσεις για τις επαφές ανάμεσα στην ομάδα Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση
Ο Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι «όλοι χρειαζόμαστε απαντήσεις», για την έκταση των επαφών ανάμεσα στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση, ενώ δεν απέρριψε την πρόταση να αναλάβει σχετική έρευνα ειδικός εισαγγελέας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ρόλο των ΜΜΕ, προκειμένου να περιορίζονται οι παγκόσμιοι ηγέτες, σημειώνοντας ότι «η εξουσία μπορεί να είναι εθιστική», ενώ τάχθηκε κατά των μεταναστευτικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποξενώσουν τους Μουσουλμάνους. «Είμαι υπέρ μίας μεταναστευτικής πολιτικής που είναι φιλόξενη και υπερασπίζεται τον νόμο», δήλωσε ο Μπους στο NBC.

Σχολιάζοντας τη στάση του Τραμπ απέναντι στα ΜΜΕ και τον πόλεμο που τους έχει κηρύξει, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να πείσουν απολυταρχικές κυβερνήσεις- ανάμεσά τους η Ρωσία- να είναι ανοιχτές στον έλεγχο των ΜΜΕ αν οι Αμερικανοί ηγέτες προσπαθούν να δυσφημίσουν τον Τύπο στη χώρα.

«Χρειαζόμαστε ανεξάρτητα ΜΜΕ για να κρατούν ανθρώπους σαν εμένα υπό έλεγχο. Η εξουσία μπορεί να είναι πολύ εθιστική και μπορεί να είναι διαβρωτική. Και είναι σημαντικό τα ΜΜΕ να κρατούν υπό έλεγχο τους ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση εξουσίας, είτε εδώ, είτε αλλού», τόνισε.



Πηγή: iefimerida.gr