Αστυνομικό μπλόκο σε περίπου 450 κιλά κάνναβης

Gazzetta team
Αστυνομικό μπλόκο σε περίπου 450 κιλά κάνναβης
Σε αστυνομικό μπλόκο, σήμερα το πρωί, στο Κομπότι 'Αρτας, συνελήφθησαν ένας 48χρονος άνδρας και μία γυναίκα 55 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο 58 δέματα κάνναβης, βάρους 109 κιλών τα οποία κατασχέθηκαν.

Μπλόκο σε ακόμα μία μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βάρους 340 κιλών, έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, χθες το απόγευμα στο Καλπάκι. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ένας 45χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό τη διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος Αλβανός, εντόπισαν 110 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 340 κιλών και 50 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο έμοιαζε με υπηρεσιακό του ΟΤΕ, χωρίς όμως να φέρει το λογότυπο. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως το αυτοκίνητο, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σβησμένο αριθμό πλαισίου, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, ερευνάται.

Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό των 100 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Πηγή: imerisia.gr