Οι πέντε καλύτεροι μιμητές του Ντόναλντ Τραμπ (vids)

Gazzetta team
Οι πέντε καλύτεροι μιμητές του Ντόναλντ Τραμπ (vids)
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου. Σίγουρα κάποιος από αυτούς που τον μιμούνται θα μπορούσε να πάρει τη θέση του.

Η σχέση αγάπης-μίσους του Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πια γνωστή. Το νέο επεισόδιο στο… κωμειδύλλιο ήρθε με το tweet του νεοεκλεγέντα προέδρου (μια και το Twitter έχει γίνει η επίσημη πλατφόρμα ενημέρωσης), στο οποίο αναφέρει ότι δεν θα παραστεί στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου - κρατώντας, βέβαια, ένα επίπεδο αβρότητας, καθώς ευχήθηκε σε όλους να περάσουν καλά.

Του tweet προηγήθηκαν άλλες αψιμαχίες, όπως η ρήση του Τραμπ ότι τα media είναι «εχθρός του αμερικανικού λαού», αλλά και η απόφαση του Λευκού Οίκου να αφήσει εκτός συνέντευξης τύπου του εκπροσώπου Σον Σπάισερ σημαντικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, το CNN και ο Guardian.

Το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών έχει παραδοσιακά έναν ελαφρύ χαρακτήρα και μάλιστα ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ παραθέτει μία σύντομη ομιλία, χιουμοριστικού κατά βάση περιεχομένου. Το πρώτο δείπνο πραγματοποιήθηκε το 1921 και από το 1924 -οπότε και παρευρέθηκε ο τότε πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ- όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους τουλάχιστον μία φορά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση οι χρήστες έκαναν πάρτι στο Twitter. «Τα καλά νέα είναι ότι αν ο Τραμπ θέλει να αποφύγει τα μέρη όπου θα σπάνε πλάκα μαζί του, δεν θα μπορεί να ξαναβγεί ποτέ έξω», αναφέρει ο ένας. Η πιο σατανική ιδέα, όμως, ήρθε από κάποιους άλλους χρήστες, οι οποίοι έβαλαν στο τραπέζι την ιδέα να αντικαταστήσει τον Τραμπ ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος κάνει μία απίστευτη μίμηση του προέδρου στο "Saturday Night Live". Ωστόσο, ο Μπάλντουιν δεν είναι ο μόνος που έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις πέντε καλύτερες εκδοχές του Τραμπ που έχουν κυκλοφορήσει στα αμερικανικά media, με την ελπίδα ότι κάποια από αυτές θα μπορούσε να τρυπώσει στο δείπνο των συντακτών…

Ντιρκ Νοβίτσκι


Ίσως η πιο χάλια μίμηση του Τραμπ, η οποία μπαίνει στη λίστα μας επειδή… Ντιρκ. Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς φόρεσε την περούκα και το κοστούμι του Τραμπ στις αρχές του 2016, κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, και σε ένα βίντεο με τίτλο «Ο Ντιρκ κάνει το Ντάλας σπουδαίο ξανά» (δανεισμένος από το προεκλογικό σλόγκαν του Τραμπ) προσπαθεί να μας πείσει ότι η περούκα του είναι τα πραγματικά του μαλλιά, ότι είναι ντόπιος Αμερικάνος και άλλα περίεργα.

Τζίμι Φάλον


Σε αντίθεση με άλλους παρουσιαστές κωμικών εκπομπών (πχ. Στίβεν Κολμπέρ, Τζον Όλιβερ, Τρέβορ Νόα), οι οποίοι καυτηρίασαν με τον τρόπο τους -αρχικά- τη ρητορική μίσους και -στη συνέχεια- τις πολιτικές του Τραμπ, ο Τζίμι Φάλον ακολούθησε μία χλιαρή προσέγγιση, για να τα έχει καλά με όλους. Η εικόνα με τον Φάλον να πειράζει τα μαλλιά του Τραμπ συνοψίζει αυτή την τακτική. Μετά τις εκλογές, οι μιμήσεις του Τραμπ άρχισαν να πολλαπλασιάζονται - και μάλιστα το κοινό έμοιαζε να μην τις χορταίνει. Ο Φάλον μυρίστηκε πολύ αργά το τρεντ και άρχισε και αυτός να μιμείται τον νέο πρόεδρο (ή καλύτερα να επαναλαμβάνει τη μίμηση, καθώς την είχε ξεκινήσει πιο παλιά). Και πάλι, όμως, η προσέγγιση φαίνεται πολύ σοφτ.

Τζόνι Ντεπ
Αν θέλεις να γίνει κάτι επαγγελματικά, βέβαια, θα πρέπει να το αφήσεις στους ειδικούς. Το site funnyordie.com έκανε ένα πενηντάλεπτο ταινιάκι με σκηνοθέτη τον Ρον Χάουαρντ, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ζάμπλουτο επιχειρηματία. Τον ρόλο του Τραμπ ανέλαβε ο δαιμόνιος Τζόνι Ντεπ, ο οποίος είναι πραγματικά άψογος. Ο Ντεπ θυμάται πώς αντέδρασε όταν του πρότειναν τον ρόλο: «Δεν με ένοιαζε αν ήξερα αν ήμουν ικανός ή όχι. Ήθελα να δοκιμάσω και έτσι έκανα το κομμάτι μου ως Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θέλετε να γίνετε σαν τον Ντόναλντ Τραμπ!».

Cartoon Donald Trump


Δεδομένου ότι ο Τραμπ συμπεριφέρεται πού και πού κάπως μονοδιάστατα, ήταν πολύ ταιριαστή η ιδέα του Στίβεν Κολμπέρ, παρουσιαστή του “The late show”, να τον παρουσιάσει ως καρτούν. Ο Cartoon Donald Trump έκανε το ντεμπούτο του κάπου μέσα στον Μάρτιο του 2016 και μάλιστα ήταν τόσο επιτυχημένη η εμφάνισή του (το σκίτσο έχει λιλιπούτεια χέρια, κάτι που σίγουρα κάνει έξαλλο τον πρόεδρο, μια και έχει δείξει την ευαισθησία του σε αυτό το θέμα), που επέστρεψε και σε άλλα επεισόδια, ορισμένες φορές και με τους φίλους του (σε εισαγωγικά ή χωρίς): τον Βλάντιμιρ Πούτιν και το δεξί του χέρι, Στιβ Μπάνον.

Άλεκ Μπάλντουιν


Ο Άλεκ είναι καλός στον ρόλο του Ντόναλντ. Πολύ καλός. Τόσο καλός, που μπέρδεψε μία εφημερίδα και έβαλε μία δική του φωτογραφία να μιμείται τον πρόεδρο, αντί για τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τόσο καλός, που ο ίδιος ο Τραμπ προσβλήθηκε αρκετά για να τουιτάρει ότι η εκπομπή “Saturday night live” είναι προκατειλημμένη και καθόλου αστεία, ενώ η μίμηση του Μπάλντουιν δεν μπορεί να είναι χειρότερη. Ή, απλά, τόσο καλός, που όλος ο κόσμος τον έχει παραδεχτεί για αυτόν τον ρόλο…

Πηγή: protothema.gr