Φωτιά εν πτήσει σε αεροσκάφος, προσγειώθηκε με ασφάλεια (pics)

Gazzetta team
Φωτιά εν πτήσει σε αεροσκάφος, προσγειώθηκε με ασφάλεια (pics)
Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, αφού επί ώρα έκανε κύκλους για να καταναλώσει τα καύσιμα - Η φωτιά ξέσπασε στον αριστερό κινητήρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν ξέσπασε φωτιά σε αεροπλάνο της Aeroflot, εν πτήσει. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Ζυρίχη - Μόσχα.

Η φωτιά προκλήθηκε στον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους, ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωσή του και αποφασίστηκε η εσπευσμένη επιστροφή του στο αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου Aibus A321 που χρειάστηκε για ώρα να κάνει κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο ώστε να καταναλώσει καύσιμα.

Τελικά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση περίπου στις 16:45 ώρα Ελλάδος, στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, όπως μεταδίδει το Russia Today, επικαλούμενο πηγές από τις ελβετικές αρχές.

Λίγα λεπτά μετά το γεγονός, από τον λογαριασμό @Sebb8911 στο Twitter, μεταδόθηκε η παρακάτω φωτογραφία, που δείχνει το αεροσκάφος την στιγμή της απογείωσης, όταν και διαπιστώθηκε η φωτιά. Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά της.


Το αεροσκάφος της Aeroflot έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Ζυρίχη

Πηγή: protothema.gr