Βρετανία: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις χωρίς διακρίσεις κατά πολιτών

Gazzetta team
Βρετανία: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις χωρίς διακρίσεις κατά πολιτών
Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος που επιβλέπει τους βρετανικούς νόμους κατά της τρομοκρατίας

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν «επιθέσεις χωρίς διακρίσεις κατά αθώων πολιτών» στη Βρετανία, σε μία κλίμακα παρόμοια με αυτή του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) πριν από 40 χρόνια, σύμφωνα με συνέντευξη του Μαξ Χιλ στην εφημερίδα «The Sunday Telegraph».

Ο Χιλ είναι δικηγόρος που επιβλέπει τους βρετανικούς νόμους κατά της τρομοκρατίας, ενώ είπε ότι οι τρομοκράτες έχουν στοχοποιήσει πόλεις κι αποτελούν «μία σημαντική και διαρκή απειλή, που κανένας από εμάς δεν μπορεί ν' αγνοήσει».

«Σχετικά με τη φύση της απειλής, νομίζω ότι η ένταση και η συχνότητα σχεδιασμού με έμφαση στις -χωρίς διάκριση- σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά αθώων πολιτών οποιασδήποτε φυλής ή χρώματος σε κεντρικές περιοχές, αποτελεί ένα ουσιαστικό και διαρκές ρίσκο ασφάλειας, το οποίο κανείς από εμάς δεν μπορεί ν' αγνοήσει. Έτσι, νομίζω ότι υπάρχει χωρίς αμφιβολία ένα διαρκές ρίσκο, το οποίο είναι τουλάχιστον στην ίδια κλίμακα όπως, η απειλή κατά του Λονδίνου στη δεκαετία του '70, όταν ο IRA ήταν ενεργός στη Βρετανία» δήλωσε ο Χιλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ protothema.gr