Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες

Gazzetta team
Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες
Χαρακτηρίζει «κακομαθημένο παιδί» τον Νίκο Κοτζιά και απειλεί: «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας»

Προκλητική ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς ότι δεν κατανοεί, γι' αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις ότι «αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ίμια θα το έκαναν».

Ο κ. Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΠΕΞ «κακομαθημένο παιδί» το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Καλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση να τον θέσει υπό έλεγχο απειλώντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός».

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το Σάββατο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια που ακολούθησαν τη δήλωση Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Πηγή protothema.gr