Σε τρεις άξονες οι έρευνες για τη βόμβα στο ΑΤ Δάφνης (pics& vid)

Gazzetta team
Σε τρεις άξονες οι έρευνες για τη βόμβα στο ΑΤ Δάφνης (pics& vid)
Οι αξιωματικοί «ξεσκονίζουν» τις κάμερες του τμήματος ώστε να καταγράψουν τον σωματότυπο του βομβιστή, αναζητούν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα σε ό,τι απέμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό και ψάχνουν για μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως είδαν τις προηγούμενες ημέρες ύποπτες κινήσεις.

Εν αναμονή της προκήρυξης της οργάνωσης που θα αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας έξω από το Α.Τ Δάφνης βίσκεται η Αντιτρομοκρατική και οι έρευνες των αξιωματικών κινούνται σε τρεις άξονες.

Εξετάζοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αναλυτές εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση κρύβεται είτε η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα ή η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) η οποία αποτελεί παράρτημα του Επαναστατικού Αγωνα. Έτσι αυτό που αναμένουν είναι η προκήρυξη η οποία όπως λένε θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις τους.

Οι έρευνες κινούνται προσεκτικά και ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο ενώ το πρόσωπο στο οποίο εστιάζουν οι αστυνομικοί είναι ο κατασκευαστής της βόμβας αφού οπως λένε είναι η πρώτη φορά που συναντούν τέτοια συνδεσμολογία. «Όποια οργάνωση και αν αναλάβει τελικά την ευθύνη, το βέβαιο είναι ότι πειραματίζονται στην κατασκευή νέων βομβών γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για νέα ατομα "καθαρά" που τώρα μαθαίνουν να κατασκευάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς μικρού μεγέθους αλλά ικανούς να προκαλέσουν θύματα και τραυματισμούς» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Το γεγονός ότι έκαναν προειδοποιητικό τηλεφώνημα δείχνει ότι σε αυτή τη φάση, δεν ήθελαν θύματα. Όμως κανένας δεν μπορεί να μαντέψει τις προθέσεις τους στο μέλλον».

».


Οι τρεις άξονες των ερευνών


Πρώτον, «ξεσκονίζουν» τις κάμερες του τμήματος αλλά και αυτές της διαχείρισης κυκλοφορίας που κατέγραψαν τον βομβιστή σε μια προσπάθεια να καταγράψουν τον σωματότυπό του και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής.

Δεύτερον, ό,τι απέμεινε από τις δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από τον μηχανισμό μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και ερευνάται για ύπαρξη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τρίτον, ψάχνουν για μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ενδεχομένως είδαν τις προηγούμενες ημέρες ύποπτες κινήσεις ή άγνωστα άτομα να περιφέρονται με μηχανές στην περιοχή αφού οι δράστες σίγουρα πριν χτυπήσουν είχαν φροντίσει να κατοπτεύσουν το σημείο.



Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμουν ότι ίσως ανοίξει ένας νέος κύκλος επιθέσεων με στόχους αστυνομικούς ή από το χώρο της δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό επαναπροσδιορίζουν τα σχέδια ασφάλειας και φρούρησης ωστόσο δείχνουν να φοβούνται το απρόβλεπτο και απροσδιόριστο αφού οι δράστες φαίνεται πως είναι νέοι που τώρα αποκτούν εμπειρία στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.



Πηγή: protothema.gr