Καμμένος προς Τσαβούσογλου: Ας πατήσει το πόδι του στα Ίμια να δούμε πώς θα φύγει (vid)

Gazzetta team
Καμμένος προς Τσαβούσογλου: Ας πατήσει το πόδι του στα Ίμια να δούμε πώς θα φύγει (vid)
Προηγήθηκε ο βαρύς υπαινιγμός Κοτζιά ότι ο Τσαβούσογλου δεν κατανοεί, γι' αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας για τα Ίμια όπως εκφράστηκε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε».

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» δηλωσε το πρωί της Κυριακής ο κ. Καμμένος.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας. «Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονοται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμειςείναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε «να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».

Κληθείς στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ να σχολιάσει την προκλητικότητα των Τούρκων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή».

«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θημυδία» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Άμυνας.

Πηγή protothema.gr