Θερμό επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου για τα Ίμια

Gazzetta team
Θερμό επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου για τα Ίμια
«Πόλεμος» δηλώσεων Αθήνας - Άγκυρας και σκληρή απάντηση από τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Σκληρή απάντηση επιφύλασσε το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε πως «αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε».

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του», ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα Ίμια και το Κυπριακό, τα οποία έθιξε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς πατήσαμε το πόδι μας όπου χρειάστηκε», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, στην έκδοση των οποίων το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» ο κ. Τσασούβογλου είπε: «Η Ελλάδα εμποδίζει τη δίωξη των προδοτών για τα εγκλήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει καλή γειτονία και φιλικές σχέσεις». Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει επαναλειμμένα την έκδοσή των 8, υποσχόμενη ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη

«Αυτό δεν μας εκπλήσσει» συνέχισε σχολιάζοντας ότι ο επικεφαλής του τουρκικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».


Πηγή: newsbeast.gr