Για 90 δολάρια σκότωσαν τον αδερφό του Κίμ Γιονγκ Ουν

Gazzetta team
Για 90 δολάρια σκότωσαν τον αδερφό του Κίμ Γιονγκ Ουν
Θύματα εξαπάτησης δηλώνουν οι δύο γυναίκες που φέρονται ότι πήραν μέρος στην δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν

Θύματα εξαπάτησης δηλώνουν οι δύο γυναίκες που φέρονται ότι πήραν μέρος στην δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμοπούρ.

Η Σίτι Αϊσία από την Ινδονησία δηλώνει συγκεκριμένα ότι κάποιοι της έδωσαν 90 δολάρια ζητώντας της να κάνει μια φάρσα χρησιμοποιώντας... baby oil. «Πήρα 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα με baby oil», ισχυρίζεται η γυναίκα από την Ινδονησία που κρατείται από τις αρχές της Μαλαισίας και κατηγορείται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Η γυναίκα μίλησε σε αξιωματούχους της πρεσβείας της πατρίδας της που την επισκέφθηκαν στην φυλακή όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ. Δήλωσε ακόμα ότι οι άγνωστοι που την προσέγγισαν, έμοιαζαν με Κορεάτες ή Ιάπωνες και της έδωσαν τα χρήματα ζητώντας της να αλείψει το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ και πως επρόκειτο για φάρσα σε ριάλιτι σόου.

Η δεύτερη γυναίκα που πήρε μέρος στη δολοφονία είναι η 28χρονη βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ, η οποία μιλώντας σε εκπροσώπους της πρεσβείας της πατρίδας της, αφηγήθηκε μια ανάλογη ιστορία. Συγκεκριμένα είπε ότι την ξεγέλασαν, λέγοντάς της ότι θα πάρει μέρος σε ένα αστείο βίντεο με κρυφές κάμερες.

Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο θάνατος του 45χρονου προήλθε από το ιδιαίτερα επικίνδυνο τοξικό VX, που κατατάσσεται ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ.

Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου που δημοσιεύθηκαν από το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία οι γυναίκες φαίνονται να επιτίθενται στον Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος αργότερα φαίνεται στα πλάνα να ζητά ιατρική βοήθεια από υπαλλήλους του νοσοκομείο, για να ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός από χρήση "έρευνας ή ιατρικών ή φαρμακευτικών λόγων".

Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου. Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού, και θεωρείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.

Παρενέργειες από τον νευροτοξικό παράγοντα

Μία από τις δύο γυναίκες που είναι ύποπτες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του ηγέτης της Βόρειας Κορεάς, Κιμ Γιονγκ Ουν, με το νευροτοξικό παράγοντα VX, υπέφερε από τις παρενέργειες της χρήσης του, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας στη Μαλαισία.

“Η γυναίκα έκανε εμετό,” δήλωσε ο Χαλίντ Αμπού Μπακάρ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι γυναίκες είχαν παρενέργειες από τον νευροτοξικό παράγοντα VX, που έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, πέθανε λίγο μετά από την επίθεση που δέχθηκε με τον αναφερόμενο νευροτοξικό παράγοντα, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 13 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία της Μαλαισίας έχει συλλάβει δύο γυναίκες, από το Βιετνάμ και την Ινδονησία, ως ύποπτες για το θανατηφόρο ψεκασμό του VX στο πρόσωπό του.


Πηγή: thetoc.gr