Σπίρτζης: Μέχρι και 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχους

Gazzetta team
Σπίρτζης: Μέχρι και 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχους
Ό,τι πετύχαμε στο Eurogroup δρομολογεί την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, είπε ο υπουργός Υποδομών.

Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Επανάλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ σε αντισταθμιστικά μέτρα και δήλωσε βέβαιος πως θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Ερωτηθείς στον Σκάι για τις πανηγυρικές δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Eurogroup, συγκρίνοντας τη συμφωνία με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, ο υπουργός υποστήριξε πως στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία. Υποστήριξε ότι αυτό που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δρομολογεί την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όσον αφορά την Τράπεζα Αττικής και τον χορό χαριστικών δανείων που φαίνεται να προσέφερε σε «ημέτερες» εταιρείες, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχο από «70 εισαγγελείς», ισχυριζόμενος μάλιστα πως παλαιότερα - ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - είχε επισημάνει προσωπικά τα προβλήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Σπίρτζης πέρασε μάλιστα και στην αντεπίθεση, λέγοντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

Ερωτηθείς τέλος για τις σχέσεις ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά την κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Υποδομών τόνισε πως η συνεργασία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους είναι «πολύ καλή» και «θαυμαστή».

Σημείωσε πως εκτιμά «βαθύτατα» τον κ. Καμμένο κι ότι συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά θα ήταν δυνατή εάν αυτή αποκοπεί από τα «βάρη» που τη συνοδεύουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πηγή: protothema.gr