Ακύρωση black metal συναυλίας με το φόβο του… Μίλο Γιαννόπουλος (pic & vid)

Gazzetta team
Ακύρωση black metal συναυλίας με το φόβο του… Μίλο Γιαννόπουλος (pic & vid)
Η εμφάνιση των σουηδών Marduk ακυρώθηκε καθώς τα επεισόδια στο Μπέρκλεϊ ήταν ακόμα νωπά για τις αρχές

Μετά τα πολύ σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στην προγραμματισμένη ομιλία του ακροδεξιού, Μίλο Γιαννόπουλος, στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις αντίθεσης σε εκδηλώσεις νεοναζί ή ανθρώπων που θεωρούνται ως συμπαθούντες των ναζί, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Και με δεδομένη μία έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, οι αρχές έχουν γίνει αρκετά επιφυλακτικές ακόμα και με πολτιστικές εκδηλώσεις όπως οι συναυλίες.

Η τελευταία περίπτωση ήταν η συναυλία των black metallers Marduk στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, η οποία ακυρώθηκε λόγω θεμάτων ασφαλείας, καθώς η μπάντα και τα μέλη της κατηγορήθηκαν από το τοπικό τμήμα της αστυνομίας ως ναζιστές.

Clipboard06

Το club δημοσίευσε μια ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που πιστεύουν πως οι Marduk εξυμνούν τονναζισμό ενώ τραγούδια τους αναφέρονται σε στρατηγούς των SS και έχουν αντισημιτικό περιεχόμενο. Συνεπώς είναι συνετό να πιστεύουμε ότι θα δημιουργούταν δημόσιος κίνδυνος εάν αυτές οι ομάδες ανθρώπων εμφανιζόταν ώστε να διαμαρτυρηθούν εναντίον των Marduk.»

Το Oakland Metro Operahouse (το μέρος που θα διεξάγονταν η συναυλία) δημοσίευσε και μια δική του ανακοίνωση σχολιάζοντας πως «την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε συνεντεύξεις που έδωσαν οι Marduk τα τελευταία 20 χρόνια τη μια μετά την άλλη και δεν βρήκαμε δηλώσεις οι οποίες συνδέουν τη μπάντα ως εθνικιστές, ρατσιστές ή να είναι ενάντιοι των μεταναστών. Αυτό λέγεται διότι δεν θέλουμε να εκθέσουμε τους υπαλλήλους ασφαλείας και τους υπόλοιπους εργαζομένους μας ή το κοινό. Το προσωπικό μας ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πολιτικό κόμμα του POC (Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ) ή/και στην LBGTQ κοινότητα και όλοι τους εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουλέψουν, όμως όσο δεχόμαστε απειλές δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε. Οπότε για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί η Αστυνομία το έχει αποφασίσει, είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη συναυλία των Marduk στις 18 Φεβρουαρίου».

Εδώ βίντεο από τις αντιδράσεις έξω από τη συναυλία των Σουηδών στο Όστιν του Τέξας.

A post shared by @whatwasinthatshitman on

Πηγή: newsbeast.gr