Τουρίστρια συνελήφθη στην Ταϊλάνδη επειδή τάιζε τα ψάρια (pics)

Gazzetta team
Τουρίστρια συνελήφθη στην Ταϊλάνδη επειδή τάιζε τα ψάρια (pics)
Η νομοθεσία της χώρας το απαγορεύει.

Ρωσίδα τουρίστρια συνελήφθη στην Ταϊλάνδη επειδή έριχνε ψίχουλα στα ψάρια κοντά σε ευαίσθητο περιβαλλοντικά κοραλλιογενή ύφαλο.

Η 53χρονη Olga Smirnova αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου μετά το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή της, στο Πουκέ. Η μέγιστη τιμή για την παραβίαση της αυστηρής περιβαλλοντικής νομοθεσίας της χώρας είναι, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας χρόνος φυλάκιση, 100.000 μπατ (περίπου 2.700 ευρώ) ή και τα δύο.

Η Smirnova κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Chalong, στο Πουκέ, επειδή δεν είχε αρκετά λεφτά για να πληρώσει εγγύηση. Συνελήφθη από άνδρες του υπουργείου Θαλάσσιων Πόρων που έκαναν τακτικούς ελέγχους για παράνομη δραστηριότητα κοντά στο Plub Pla Bay. Σύμφωνα με τους ίδιους, τάιζε ψωμί τα ψάρια κοντά σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο παρότι υπήρχαν πινακίδες σε όλη την περιοχή που το απαγόρευαν.

«Είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα. Πρέπει να πληρώσει την εγγύηση και να παραμείνει στην Ταϊλάνδη μέχρι η υπόθεσή της να εξεταστεί στο δικαστήριο» τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

qjsgqr4w6bmf2mda1hft0z3x


Πηγή: newsbeast.gr