Ο Τραμπ ακυρώνει οδηγία για τρανσέξουαλ μαθητές

Gazzetta team
Ο Τραμπ ακυρώνει οδηγία για τρανσέξουαλ μαθητές
Ο νέος πρόεδρος ανακαλεί τις οδηγίες που επιτρέπουν στους τρανσέξουαλ μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους - Μόλις το 38% των πολιτών στις ΗΠΑ εγκρίνουν τα όσα έχει κάνει, λέει νέα δημοσκόπηση.

Με τις τουαλέτες ασχολείται η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχοντας κλείσει ένα μήνα στην εξουσία. Ο ισχυρός πρόεδρος των ΗΠΑ ανακαλεί τις οδηγίες που επιτρέπουν στους τρανσέξουαλ μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους, μία ακόμη απόφαση που μπορεί να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός Μίδας θα ακυρώσει την οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία που υποχρέωναν τους τρανσέξουαλ μαθητές να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τουαλέτες, χωρίς τη θέλησή τους, απειλούνταν με απόσυρση των ομοσπονδιακών κονδυλίων.

Οι κανόνες αυτοί θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα πριν από ένα χρόνο (τον Μάιο του 2016) προκειμένου, όπως είχε δηλώσει ο πρώτος Aφροαμερικανός πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ, να δημιουργήσουν ασφαλείς και μη διακριτικές κοινότητες για όλους τους μαθητές. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ανέφερε ότι ο νυν Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει άποψη για το θέμα.

Στο θέμα αυτό, ο Τραμπ έκανε πάντως "κωλοτούμπα" αφού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που οι ίδιοι πιστεύουν ότι ανταποκρίνονται στο σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Όμως, μετά την σφοδρή κριτική που δέχτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, άλλαξε γνώμη ....

Κι ενώ ο Τραμπ ασχολείται με τις τουαλέτες, μία νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου "Quinnipiac" αντανακλά την έντονη δυσφορία της πλειοψηφίας των Αμερικανών για το έργο του.

Μόλις το 38% των πολιτών στις ΗΠΑ εγκρίνουν τα όσα έχει κάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ το 55% δεν βλέπουν με "καλό μάτι" το κυβερνητικό του έργο.

Πηγή: protothema.gr