Το κόμμα του Γκάμπριελ και του Σουλτς «τάζει» χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα

Gazzetta team
Το κόμμα του Γκάμπριελ και του Σουλτς «τάζει» χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα
Κορυφαία στελέχη του κόμματος λένε ότι θα εφαρμόσουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από τον Σόιμπλε, αν γίνουν κυβέρνηση.

To Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) είναι έτοιμο να μειώσει τη λιτότητα στην Ελλάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν τεράστιες μεταρρυθμίσεις, ασκώντας μεγάλη πίεση στους απλούς ανθρώπους» δήλωσε ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD και σύμμαχος του υποψήφιου καγκελάριου του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα έχει επιτύχει πλεονάσματα.

«Ωστόσο, αυτά δεν είναι αρκετά για τον Σόιμπλε. Υπάρχει μία εντελώς διαφορετική στάση του SPD σε αυτό» τόνισε ο ίδιος. «Εάν υπάρξει μία κυβέρνηση υπό το SPD, θα υπάρξει αλλαγή πορείας στο θέμα αυτό. Θέλουμε ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη» δήλωσε ο Στέγκνερ.

Ο βουλευτής του SPD, Άχιμ Ποστ, που γνωρίζει τον Μάρτιν Σουλτς από το 1994, συνεργάσθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες και τώρα είναι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, τόνισε το σημείο αυτό: «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Και προσέθεσε: «Εάν πιέσω την Ελλάδα και άλλο κάτω από το νερό, ή και την Πορτογαλία, πώς θα υπάρξει ανάπτυξη, εάν μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;».

Ο Ποστ δήλωσε ότι ο Σουλτς είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές: «Δεν θέλει απλώς να είναι υποψήφιος, θέλει να γίνει καγκελάριος» υπογράμμισε.

Πηγή: protothema.gr