Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διακινούσε μετανάστες

Gazzetta team
Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διακινούσε μετανάστες
«Εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται ένας 36χρονος.

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται τρία άτομα με την κατηγορία ότι συγκροτούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με την αστυνομία «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Διαβατών, μαζί με μια 47χρονη και ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 37 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες οργάνωσαν την παράνομη είσοδο 11 αλλοδαπών, από παραμεθόρια περιοχή του Έβρου και την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που τους απέσπασαν.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν πλαστά έγγραφα Βουλγαρίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου της Αθήνας, για παράνομη μεταφορά μεταναστών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της αρπαγής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα και πλαστογραφίας.

Επίσης, σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Διδυμοτείχου εντοπίσθηκαν οι 11 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι.

Πηγή: newsbeast.gr