Aνήλικος διαρρήκτης στην Πτολεμαΐδα

Gazzetta team
Aνήλικος διαρρήκτης στην Πτολεμαΐδα
Ο νεαρός παρελήφθη από αστυνομικούς, αλλά δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του δεύτερου δράστη κι έτσι συνεχίζουν την προανάκριση για να τον εντοπίσουν

Ο κρότος ενός τζαμιού που έσπαζε κινητοποίησε έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σπίτι του στην Πτολεμαΐδα και διαπίστωσε ότι δυο νεαροί προσπαθούσαν να διαρρήξουν το κυλικείο ενός Δημοτικού σχολείου. Αμέσως επενέβη και κατάφερε να συλλάβει έναν ανήλικο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε.

Οι δυο δράστες είχαν “κατεβάσει” το παράθυρο του κυλικείου πετώντας του ένα μεταλλικό αντικείμενο. Δεν πρόλαβαν να τρυπώσουν μέσα, όμως, γιατί ο αστυνομικός δεν υπολόγισε ότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και έκανε το καθήκον του ακινητοποιώντας τον 17χρονο Έλληνα. Ο νεαρός παρελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, αλλά δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του δεύτερου δράστη κι έτσι συνεχίζουν την προανάκριση για να τον εντοπίσουν.

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής και έδωσε εντολή να αναζητηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι γονείς του και να συλληφθούν, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Πηγή: protothema.gr