Εφοριακός στην Κρήτη καλλιεργούσε κάνναβη

Gazzetta team
Εφοριακός στην Κρήτη καλλιεργούσε κάνναβη
Διπλή ζωή έκανε ο 52χρονος καθ' όλα ευυπόληπτος πολίτης για τον οποίο συγκέντρωσαν στοιχεία οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών.

Διπλή ζωή έκανε ένας 52χρονος καθ' όλα ευυπόληπτος πολίτης για τον οποίος συγκέντρωσαν στοιχεία οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Στην καθημερινότητά του εργαζόταν ως εφοριακός σε Δ.Ο.Υ. της περιοχής, αλλά στο σπίτι του διατηρούσε... εργαστήριο παραγωγής υδροπονικής κάνναβης!

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και ακινητοποίησαν το αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε ο 52χρονος. Μέσα, βρήκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και πέρασαν χειροπέδες στον εφοριακό, αλλά η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του αποκάλυψε και την κρυφή πτυχή της δραστηριότητάς του. Εκεί βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο υπήρχε το πλήρες εργαστήριο με ανεμιστήρα, λαμπτήρες, συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας και άλλον εξοπλισμό για την καλλιέργεια κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονίας.

Σε αυτό καλλιεργούνταν μέσα σε γλάστρες ένδεκα χασισόδεντρα ύψους ως ενός μέτρου. Ο 52χρονος είχε ήδη τρυγήσει 566,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr