O Πούτιν είναι πιο πλούσιος από τον Τραμπ (pics)

Gazzetta team
O Πούτιν είναι πιο πλούσιος από τον Τραμπ (pics)
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πέρυσι ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια, όμως Forbes και Bloomberg δεν την εκτιμούν σε παραπάνω από 3 δισ. δολάρια - Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας βάσει εκτιμήσεων ειδικών αναλυτών έχει περιουσία που ανέρχεται στα 200 δισ. δολάρια.

Είναι δύο ισχυροί άνδρες που κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους. Ο 64χρονος Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο 70χρονος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα ιδιωτικά τζετ και διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες σε όλο τον κόσμο, όμως ο ηγέτης του Κρεμλίνου είναι μακράν πλουσιότερος από τον Αμερικανό Μίδα.



Η περιουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, που προέρχεται από επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου με βάση τα όσα υποστηρίζουν ειδικοί αναλυτές ανέρχεται στα 200 δισ. δολάρια ενώ η περιουσία του νέου πλανητάρχη, που προέρχεται από το Real Estate, με βάση τις εκτιμήσεις του Forbes το περασμένο έτος, ανέρχεται στα 3,7 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το Bloomberg στα 2,9 δισ. δολάρια. Ο ίδιος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε αναφέρει ότι η περιουσία του αξίζει παραπάνω από 10 δισ. δολάρια.



Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρέη από τραπεζικά δάνεια, τα οποία από 350 εκατ. δολάρια που ήταν το 2015, ανήλθαν στα 630 εκατ. δολάρια το 2016. Επίσημα, στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο στην πρώτη θέση είναι ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, αφού η λίστα δεν περιλαμβάνει κατά πάγια τακτική της τους ηγέτες κρατών.



Πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί πλήρως από τις επιχειρήσεις του, τον έλεγχο των οποίων θα αναλάβουν οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Ντόναλντ τζούνιορ και Έρικ, ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση συμφερόντων με τα νέα του καθήκοντα.



Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Τραμπ, που έχει στην κατοχή του τουριστικά θέρετρα, συγκροτήματα κατοικιών και γήπεδα γκολφ σε όλο τον κόσμο. Το Forbes αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εισπράξει την νέα τηλεοπτική σεζόν 7 εκατ. δολάρια από το τηλεοπτικό σόου «The Apprentice», αν και στον ρόλο του οικοδεσπότη τον αντικαθιστά πλέον ο ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να απαρνηθεί το αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων ιδιωτικό του αεροσκάφος για το προεδρικό Air Force One.

Ως πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μισθό 400.000 δολάρια και επιπλέον 50.000 δολάρια για έξοδα, αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα λαμβάνει συμβολικά μόνο ένα δολάριο ετησίως. Δύο ακόμα πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Χέρμπερτ Χούβερ και ο Τζον Κένεντι, εκχωρούσαν τους μισθούς τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.



Ενώ στις ΗΠΑ ο μισθός του προέδρου παραμένει σταθερός, στη Ρωσία, αντίθετα, το ποσόν αλλάζει συχνά, αλλά έχει γίνει γνωστό ότι το 2013 ο Πούτιν έλαβε ως μισθό συνολικά 115.000 δολάρια. Το 2015 ο Αμερικανός συγγραφέας Μπιλ Μπρόουντερ, συνιδρυτής της πρώην επενδυτικής εταιρείας «Hermitage Capital Management» στη Μόσχα, υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει περιουσία που αγγίζει τα 200 δισ. δολάρια.



Είναι γνωστό ότι ο Πούτιν έχει στην ιδιοκτησία του το γιοτ Olympia, αξίας 35 εκατ. δολαρίων, το οποίο φημολογείται ότι είναι δώρο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς. Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος είναι ιδιοκτήτης παλατιού στη Μαύρη Θάλασσα, η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια.



Ο σφοδρός επικριτής του Πούτιν, Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2015 στο κέντρο της Μόσχας, είχε γράψει σε έγγραφο, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ότι ο Ρώσος πρόεδρος διαθέτει 58 αεροσκάφη και ελικόπτερα, συλλογή ρολογιών αξίας 500.000 δολαρίων, 20 παλάτια, ησυχαστήρια στην εξοχή και μια πολυτελή κατοικία πάνω από τη λίμνη Βαλντάι, στη βορειοδυτική Ρωσία.



Ο Ρώσος πρόεδρος, αν και προσπαθεί να κρατήσει την ιδιωτική ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι φήμες τον θέλουν να διατηρεί σχέση με την εντυπωσιακή Αλίνα Καμπάεβα. Η πρώην Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής σπάνια εμφανίζεται δημοσίως, αλλά την Δευτέρα η 34χρονη καλλονή εμφανίστηκε στην έναρξη του διεθνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής στη Μόσχα.


Πηγή: protothema.gr