Tραπεζική υπάλληλος στον Πύργο υπεξαιρούσε χρήματα για χάρη του συντρόφου της

Gazzetta team
Tραπεζική υπάλληλος στον Πύργο υπεξαιρούσε χρήματα για χάρη του συντρόφου της
Μετανιωμένη εμφανίζεται τώρα η πρώην ταμίας της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στον Πύργο, η οποία κατηγορείται ότι επί σχεδόν μία διετία είχε υπεξαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό... για τα μάτια του τότε συντρόφου της

Η υπάλληλος, κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου και ομολόγησε την πράξη της, ισχυριζόμενη ότι έπαιρνε αυτά τα χρήματα προκειμένου να βοηθήσει τον σύντροφό της, που είχε συστήσει μία εταιρεία. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η πρώην ταμίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι ήταν εξαρτημένη ψυχικά από εκείνον και του έτρεφε παθολογική αγάπη.

Ο σύντροφό της πάντως, που επίσης είναι κατηγορούμενος στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπεξαίρεση.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί 52.000 ευρώ ενώ έχουν προσημειωθεί ακίνητα αξίας 90.000 ευρώ, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της τράπεζας κατέθεσε ότι έμειναν εμβρόντητοι όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση καθώς η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν έμπιστη και είχε καλό προφίλ.

Η πρώην ταμίας κατηγορείται ότι έκανε μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς πελατών σε λογαριασμούς είτε του πρώην συντρόφου της είτε στην εταιρεία που είχε συστήσει ο τελευταίος και στην οποία είχε ορίσει ως πρόεδρο την πρώην ταμία. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στις 351.000 ευρώ. Επιπλέον κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε επιταγές πελατών, ύψους συνολικά 107.000 ευρώ, τις οποίες στην συνέχεια τις ενεχυρίαζε ο τότε σύντροφος της στο πλαφόν της εταιρείας του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία όταν πελάτης της τράπεζας θέλησε να τσεκάρει το υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Πηγή: ethnos.gr