Συνελήφθησαν ενώ λήστευαν ηλικιωμένους

Gazzetta team
Συνελήφθησαν ενώ λήστευαν ηλικιωμένους
Επέστρεψαν για δεύτερη φορά στο ίδιο σπίτι

Την ώρα που είχαν εισβάλει σε σπίτι ηλικιωμένων για να τους ληστέψουν, συνελήφθησαν τρεις άνδρες. Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, όπου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού συνέλαβαν τρεις άνδρες, ηλικίας 28, 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Χθες βράδυ οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων και με το πρόσχημα ερώτησης για παροχή πληροφοριών εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Οι δράστες ασκώντας σωματική βία στους ηλικιωμένους και απειλώντας τους ερεύνησαν χώρους της οικίας χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και τράπηκαν σε φυγή. Οι ίδιοι δράστες λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν στην οικία των ηλικιωμένων, όπου παραβιάζοντας παράθυρο εισήλθαν στο εσωτερικό της και αποπειράθηκαν εκ νέου να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, οι οποίοι με την συνδρομή συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων συνέλαβαν, μέσα στην οικία και τους τρεις δράστες.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες αντιστάθηκαν κατά την σύλληψη τους, ενώ ο 22χρονος αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε ανιψιό των ηλικιωμένων, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι με ξύλινο ρόπαλο.

Οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Πηγή: agriniopress.gr