Μειώνει σιγά σιγά τη διαφορά η Λεπέν

Gazzetta team
Μειώνει σιγά σιγά τη διαφορά η Λεπέν
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κέρδισε έδαφος έναντι των βασικών της αντιπάλων στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν και του συντηρητικού Φρανσουά Φιγιόν, ωστόσο θα έχανε και από τους δύο στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, κατέδειξε σήμερα μια δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή της Opinionway που καταγράφει την πρόθεση ψήφου, η Λεπέν θα κέρδιζε με άνεση τους τέσσερις βασικούς αντιπάλους της και θα επικρατούσε στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου με ποσοστό 27% εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον β΄ γύρο με αντίπαλο είτε τον Μακρόν, είτε τον Φιγιόν.

Αντιμέτωπη με τον Εμανουέλ Μακρόν θα έχανε συγκεντρώνοντας ποσοστό 42% έναντι 58% που θα λάμβανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ στην περίπτωση που αναμετριόταν με τον Φιγιόν θα έχανε με ποσοστό 44% έναντι 56% για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, βάσει της έρευνας.

Η απόδοση των γαλλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε σημαντικά μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, αντικατοπτρίζοντας την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις προτάσεις της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη, της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ και την αύξηση των δασμών.

Η άνοδος στα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν είναι αξιοσημείωτη έναντι του Μακρόν. Πριν από μία εβδομάδα εκείνη συγκέντρωνε 36-37%, ενώ ο αντίπαλός της 63-64% στον δεύτερο γύρο.

Εννέα εβδομάδες, ωστόσο, πριν από τον πρώτο γύρο, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο κεντρώος Μακρόν ή ο Φιγιόν, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός, θα καταφέρει να περάσει στο γύρο της 7ης Μαΐου, όπου θα αναμετρηθεί με τη Λεπέν.

Και οι δύο εξασφαλίζουν ποσοστό 20% στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση.

Πηγή: koolnews.gr