Η Ελλάδα δέχεται προνομοθέτηση μέτρων! Επιστρέφει η Τρόικα

Gazzetta team
Η Ελλάδα δέχεται προνομοθέτηση μέτρων! Επιστρέφει η Τρόικα
Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα - το πιθανότερο την ερχόμενη εβδομάδα και δη μετά την Καθαρά Δευτέρα - όπως αφήνουν οι ίδιοι να εννοηθεί στις Βρυξέλλες.

Προηγήθηκε επιτυχής έκβαση της προπαρασκευαστικής συνάντησης της ελληνικής πλευράς με εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup,

Την ύπαρξη συμφωνίας σε βασικά σημεία επιβεβαιώνουν τόσο ευρωπαϊκές όσο και κυβερνητικές πηγές, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες.

[AdTech Ad]

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από ευρωπαϊκές πηγές προκύπτει πως η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σε βασικές θέσεις των θεσμών και δέχεται την προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και εντεύθεν. Φυσικά, σημασία έχει και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται από τη σημερινή συνεδρίαση να προκύψει ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών, αρχικά των τεχνικών κλιμακίων και έπειτα των επικεφαλής, στην Αθήνα το επόμενο διάστημα. Έτσι, αν αυτό συμβεί εγκαίρως, δεν αποκλείεται ως τις 20 Μαρτίου, στο επόμενο Eurogroup, να υπάρχει πλήρης συμφωνία.

Στη συνάντηση στις Βρυξέλλες συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Πηγή: insider.gr