Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics)

Gazzetta team
Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics)
Ειδικευμένα ή μη διεθνή ΜΜΕ, επενδυτικές τράπεζες αλλά και απλοί λάτρεις της τεχνολογίας περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις των μεγαθήριων της κινητής τηλεφωνίας Samsung και Apple.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερες πληροφορίες διαρρέουν για το νέο iPhone και το νέο Galaxy S8 με όλες τις φήμες να συγκλίνουν σε ένα βασικό σημείο: Τα νέα σούπερ smartphones θα είναι και πιο ακριβά με τις τιμές τους να ξεκινούν πάνω από τα 1.000 δολάρια.

Μετά από μια αναβάθμιση - από το iPhone 6 στο iPhone 7- που δεν προκάλεσε και μεγάλη αίσθηση στην αγορά η Apple ετοιμάζεται για πιο σαρωτικές αλλαγές στο νέο μοντέλο του 2017 με το οποίο θα εορταστεί και η δεκαετία του iPhone. Αυτό προβλέπουν οι πληροφορίες του Μινγκ-Τσι Κουό, του λεγόμενου και καλύτερου αναλυτή της Apple στον κόσμο, ο οποίος πολλές φορές έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις του για το τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μοντέλα iPhone.

Σε σημείωμα του προς τους επενδυτές που διέρρευσε στον ξένο Τύπο, ο Κουό κάνει λόγο για μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό, το μέγεθος και το σύστημα προστασίας δεδομένων του νέου iPhone. Βασική αλλαγή του νέου μοντέλου, σύμφωνα με τον Κουό είναι η αφαίρεση του «home button» και η αντικατάσταση του με μια «περιοχή ρυθμίσεων» παρόμοια με αυτή που έχει παρουσιάσει η Apple στα MacBook Pro.

Άλλα χαρακτηριστικά του νέου iPhone είναι η κυρτή οθόνη OLED, η ασύρματη φόρτιση και η μεγαλύτερη μνήμη από τα προηγούμενα μοντέλα. Ίσως το πιο εντυπωσιακό νέο του χαρακτηριστικό είναι η φημολογούμενη αφαίρεση του αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και η αντικατάσταση του με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου! Σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan Ροντ Χαλ το νέο χαρακτηριστικό θεωρείται πιο ασφαλές από το δαχτυλικό αποτύπωμα, κάτι το οποίο προτιμούν και οι τράπεζες με την ραγδαία αύξηση των πληρωμών από το κινητό.

Βέβαια οι τεχνολογικές καινοτομίες που σχεδιάζει η Apple δεν είναι φτηνές, σύμφωνα με τον Χαλ το νέο σύστημα ασφαλείας θα κοστίζει περίπου 10 με 15 δολάρια ανά συσκευή. Έτσι μαζί με όλες τις άλλες αλλαγές οι αναλυτές αναμένουν ότι η τιμή του νέου iPhone δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 1.000 δολάρια το βασικό μοντέλο.

Η αντεπίθεση της Samsung

Η αναμενόμενη τιμή του νέου κινητού της Apple θα έδινε χώρο στον βασικό ανταγωνιστή της, αν η Samsung δεν αποφάσιζε να αντιγράψει το χειρότερο χαρακτηριστικό του νέου iPhone, την τιμή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικευμένων Μέσων, τα νέο μοντέλα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus θα πωλούνται για περισσότερα από 1.000 δολάρια.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά των νέων ναυαρχίδων της Samsung λίγα είναι γνωστά πέρα από ότι θα έχουν οθόνες 5,8 και 6,2 ιντσών, χωρίς να μεγαλώνουν και τα μεγέθη των συσκευών. Σύμφωνα με κάποια προσχέδια που κυκλοφόρησαν από εταιρείες που σχεδιάζουν και παράγουν θήκες για κινητά τα νέα Galaxy θα διαθέτουν θύρες USB Type-C καθώς και βύσμα ακουστικών. Από την άλλη η οθόνη επεκτείνεται ενώ και από κει λείπει το κουμπί της αρχικής οθόνης.
Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics) - Gallery 2
Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics) - Gallery 3
Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics) - Gallery 4
Πανέμορφα και… πανάκριβα τα νέα iPhone και Galaxy (pics) - Gallery

Πηγή: insider.gr