Η Χρυσή Αυγή έκανε «ντου» σε στρατόπεδο του Έβρου (pics)

Gazzetta team
Η Χρυσή Αυγή έκανε «ντου» σε στρατόπεδο του Έβρου (pics)
Τα «τανκς της Χρυσής Αυγής» αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», δημοσιεύοντας φωτογραφίες-ντοκουμέντο με μέλη της οργάνωσης να ποζάρουν πάνω σε άρμα μάχης!

Τα ερωτήματα που εγείρονται από το φωτογραφικό υλικό είναι αμείλικτα, με κυριότερο και πλέον ανησυχητικό το εξής: σε τι βαθμό έχει «διεισδύσει» η ναζιστική οργάνωση στις Ενοπλες Δυνάμεις;

Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» εικονίζονται τρεις χρυσαυγίτες πάνω σε τανκς του Ελληνικού Στρατού, ενώ ένα άτομο τραβάει τις φωτογραφίες. Δεν πρόκειται για φαντάρους που βρήκαν την ευκαιρία να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτογραφία με το εντυπωσιακό τεθωρακισμένο. Η ιστορία των φωτογραφιών αλλά και των προσώπων που εικονίζονται έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι απολύτως διαφωτιστική για τη νοοτροπία και την ιδεολογία που επικρατεί μέσα στη Χρυσή Αυγή. Στα ντοκουμέντα που περιήλθαν στην κατοχή του «Εθνους της Κυριακής», εικονίζεται πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης, που σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε πολύ κοντά στους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο. Οι γραμμές και οι μουντζούρες στα πρόσωπα των εικονιζομένων έχουν γίνει πριν αποσταλούν οι φωτογραφίες στο «Εθνος της Κυριακής», σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους αλλά και να καταστούν μη δημοσιεύσιμες. Μολονότι το στέλεχος έχει αποχωρήσει καιρό από το μόρφωμα, κατά την επαφή του με την εφημερίδα ήταν προφανές ότι συνέχιζε να τρέφει φόβο για ενδεχόμενα αντίποινα (σ.σ.: για ευνόητους λόγους η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του, τα οποία είναι στη διάθεσή της). Κατείχε θέση γραμματέα τοπικής οργάνωσης του μορφώματος, έχοντας ένα μεγάλο αριθμό ομοϊδεατών του να υπακούουν στα παραγγέλματά του. Σκληρός εθνικοσοσιαλιστής που απογοητεύτηκε από τη δημόσια αποκήρυξη του ναζισμού από τη Χρυσή Αυγή. «Μέχρι και το 2012, ίσως και το 2013, στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων βλέπαμε ?επισήμως? ταινίες με τον Χίτλερ, μας πουλούσαν το βιβλίο του, ήμασταν ξεκάθαρα ναζιστές», υποστηρίζει το πρώην στέλεχος.

Εχει κατηγορηθεί για ληστεία, πράξη την οποία αρνείται και ισχυρίζεται ότι τον είχε «παγιδεύσει» στέλεχος της ΧΑ (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Μετά την αποχώρησή του από το μόρφωμα, αποκάλυψε στο «Εθνος» το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, έχοντας από πρώτο χέρι ενημέρωση, όντας πρώην μεγαλοστέλεχος.

Τους έβαλε ο «δικός» τους

Για τις φωτογραφίες ισχυρίζεται ότι ο ίδιος μαζί με φίλους του και μέλη της Χρυσής Αυγής «εισέβαλαν» σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης, ένας λοχαγός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο ήταν «φίλος» και ομοϊδεάτης, ο οποίος και επέτρεψε την είσοδό τους. Μάλιστα, όχι μόνο άφησε τους τέσσερις πολίτες-χρυσαυγίτες να μπουν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά προφανώς τούς έδωσε άδεια να φωτογραφηθούν με το άρμα μάχης του Ελληνικού Στρατού. Σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη, το στρατόπεδο βρίσκεται στον Νομό Εβρου, μια περιοχή ευαίσθητη για τα εθνικά ζητήματα.

Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» εικονίζονται τρεις χρυσαυγίτες με στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής πάνω σε τανκς του Ελληνικού Στρατού.
Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» εικονίζονται τρεις χρυσαυγίτες με στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής πάνω σε τανκς του Ελληνικού Στρατού.

Μέσα σε αυτές τις εγκαταστάσεις τουλάχιστον τέσσερα μέλη του φασιστικού μορφώματος, πόζαραν με το τανκ του Ελληνικού Στρατού σαν λάφυρο, κρατώντας σημαίες της Χρυσής Αυγής. Μπήκαν στις θέσεις του τανκ, ένας με μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής, δύο με στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής, σαν να είναι στρατιώτες, και φωτογραφήθηκαν. Ο εξοπλισμός έχει αγοραστεί από τους χρυσαυγίτες, γιατί συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις που διοργανώνουν διάφορες Λέσχες Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για άτομα που έχουν άρτια γνώση τακτικών επίθεσης, που έχουν εκπαιδευθεί σε συνθήκες μάχης και γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν πολεμικά όπλα. Το πρώην στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης με περηφάνια έχει επιδείξει στο «Εθνος» την ταυτότητα μέλους Εθνοφυλακής, ενώ εικονίζεται και σε φωτογραφία με άλλα μέλη του μορφώματος από εκπαίδευση με όπλα, στην οποία παρίσταται και βουλευτής.

Τη φωτογράφηση στο στρατόπεδο του Εβρου τη χαρακτήρισε ως μια κίνηση «ρουτίνας», που έγινε για πλάκα. «Ο λοχαγός ήταν ?δικός? μας και μπήκαμε στο στρατόπεδο», υποστηρίζει ο πρώην χρυσαυγίτης. Για κάθε δημοκρατικό πολίτη δεν έχει καθόλου πλάκα το γεγονός ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού επιτρέπουν σε χρυσαυγίτες να εισέλθουν σε ευαίσθητες στρατιωτικές μονάδες και υπακούουν στα αιτήματά τους.

Ευλογα προκύπτει το ερώτημα αν ζητούνταν κάτι ακόμα πιο ακραίο από τον συγκεκριμένο λοχαγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τι θα έκανε. Δεδομένου ότι η ΧΑ έχει αποδείξει ότι περιφρονεί τη Δημοκρατία και ασπάζεται τον ναζισμό, η ύπαρξη ενός λοχαγού (άγνωστο εάν υπάρχουν και άλλοι) που αποτελεί μέλος της και διοικεί λόχο του Ελληνικού Στρατού στον Εβρο, θέτει σοβαρά ζητήματα. Παράλληλα οι φωτογραφίες εκθέτουν και το πόρισμα της έρευνας για την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε παραδώσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, το 2013.

Στην μπλούζα ενός εκ των χρυσαυγιτών φαίνονται τα διακριτικά της οργάνωσης.
Στην μπλούζα ενός εκ των χρυσαυγιτών φαίνονται τα διακριτικά της οργάνωσης.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑ

Το ερώτημα που γεννάται είναι εάν υπάρχουν και άλλοι αξιωματικοί του Στρατού που είναι μέλη της ΧΑ. Αρκετοί έκαναν την εμφάνισή τους μετά την αποστρατεία τους σε ψηφοδέλτια και εκδηλώσεις του μορφώματος.

ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

«Με άφησαν να "σαπίσω" εκεί και να την πληρώσω εγώ»

Το πρώην μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής «διορίστηκε» -όπως λέει- από τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη θέση του γραμματέα τοπικής οργάνωσης. Αφορμή για να φύγει από το μόρφωμα αποτέλεσε η υπόθεση ληστείας που κατηγορήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από μερικά χρόνια και ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση του μορφώματος παρατήρησε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αλλοδαπούς και τους αποσπούν τα υπάρχοντά τους. Επενέβη ζητώντας να σταματήσουν και παράλληλα ενημέρωσε τον επικεφαλής της εκδήλωσης για τα γεγονότα.

Οπως λέει, αποχώρησε και πήγε σε μια καφετέρια κοντά στο σημείο. Μερική ώρα αργότερα εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι και τον συνέλαβαν. «Μου την έστησαν. Επαιρνα τηλέφωνο από το κρατητήριο τον επικεφαλής, αλλά δεν έκανε τίποτα. Με άφησαν εκεί να ?σαπίσω? και να την πληρώσω εγώ. Ηξεραν σε ποια καφετέρια είμαι και θεωρώ ότι αυτοί είπαν πού βρίσκομαι γιατί είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία από τα θύματα και έπρεπε να γίνουν συλλήψεις. ?Εδωσαν? εμένα», λέει ο πρώην γραμματέας τοπικής οργάνωσης. Οταν ήρθε αντιμέτωπος με την υπόθεση ληστείας, η ΧΑ επανεμφανίστηκε ως διά μαγείας. Ενας δικηγόρος που αναλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά ποινικές υποθέσεις χρυσαυγιτών πρότεινε στο πρώην στέλεχος να τον εκπροσωπήσει, ενώ τον συμβούλεψε να μην πει τίποτα σχετικά με το παρελθόν του, όπως και τελικά έπραξε...

Μία από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής από εκπαίδευση μελών του μορφώματος.
Μία από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής από εκπαίδευση μελών του μορφώματος.

Διάψευση

«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρχαν οπλοστάσια, αποδείχθηκε ότι δεν βρέθηκαν τανκς για να ανατρέψουμε το πολίτευμα», δήλωνε ο Ηλίας Κασιδιάρης τον Οκτώβριο του 2014. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τον διαψεύδουν. Ισως η Χρυσή Αυγή να επιχειρήσει πάλι να «δικαιολογήσει» τα «αδικαιολόγητα», με ισχυρισμούς όπως το τανκς είναι παιχνίδι, δεν ευθυνόμαστε για τα μέλη μας, ήταν περαστικός γενικός γραμματέας, ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός... Ομως τα ντοκουμέντα δεν διαψεύδονται, όπως και η μαρτυρία του πρώην γενικού γραμματέα τοπικής οργάνωσης.

Πηγή: Το Έθνος Της Κυριακής