Πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 από την SpaceX (vid)

Gazzetta team
Πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 από την SpaceX (vid)
Ο πύραυλος Falcon-9 της Space X πραγματοποίησε την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και επέστρεψε στο έδαφος 9 λεπτά αργότερα.

Με απόλυτη επιτυχία, ο πύραυλος Falcon-9 της ιδιωτικής διαστημικής εταιρίας Space X πραγματοποίησε την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριδα και επέστρεψε στο έδαφος 9 λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας μια ιστορική αποστολή, που ανοίγει νέους δρόμους στις διαστημικές μεταφορές.

Η εκτόξευση έγινε από την εξέδρα 39Α, την ίδια από την οποία την δεκαετία του 1960 πραγματοποιήθηκαν όλες οι αποστολές του προγράμματος Apollo.

Λίγο μετά την εκτόξευση, ένα κομμάτι του Falcon-9 το οποίο αποτελούσε το μη επανδρωμένο σκάφος μεταφορών Dragon αποκολλήθηκε από τον πύραυλο και τώρα βρίσκεται σε πορεία για να συναντήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραδώσει εφόδια και υλικά για πειράματα βάρους 2,500 κιλών στους αστροναύτες που εργάζονται εκεί. Το υπόλοιπο μέρος του πυραύλου επέστρεψε στην Γη και προσγειώθηκε στο ακριβές σημείο που είχε προκαθοριστεί, χωρίς να προκληθεί το παραμικρό λάθος.

Η εταιρία του Έλον Μασκ είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει την ιστορική εξέδρα αργότερα του Κέντρου Κένεντι, για τις εκτοξεύσεις του επερχόμενου πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy, καθώς και για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές.

Πηγή: thetoc.gr