Η συμμαχία και τα σχέδια τεσσάρων καναλιών

Gazzetta team
Η συμμαχία και τα σχέδια τεσσάρων καναλιών
Τι ετοιμάζουν οι καναλάρχες που θέλουν ν' ανακατέψουν την τηλεοπτική τράπουλα

Οι συναντήσεις των επιτελικών στελεχών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Skai, Star και Alpha έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Ο γενικός διευθυντής του Ant1 Στρατής Λιαρέλλης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι Κώστας Κιμπουρόπουλος του Skai, Πάνος Κυριακόπουλος του Star και Δημήτρης Φουρλεμάδης του Alpha, έχουν εξουσιοδοτηθεί από τους βασικούς μετόχους των καναλιών να προπαρασκευάσουν με όλες τις λεπτομέρειες τη δημιουργία ενός κοινού συνδρομητικού καναλιού μέσα από την πλατφόρμα της Digea.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών έχουν αντιληφθεί ότι το free-to-air μοντέλο είναι ξεπερασμένο και η διαφήμιση που συγκεντρώνει δεν καλύπτει τα κόστη λειτουργίας.

Μία τάση που έχει επικρατήσει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό και θέλει τις υπηρεσίες «ελεύθερου» περιεχομένου να επικεντρώνονται κυρίως στην ενημέρωση και σε χαμηλού κόστους ταινίες. Όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο (αθλητικά γεγονότα, καινούριες προβολές ταινιών, τηλεπαιχνίδια κλπ) περνά μέσα από την συνδρομητική τηλεόραση (Pay TV).

Έμπειροι παρατηρητές εκτιμούν ότι μπορεί η ιδέα να αποδειχθεί συμφέρουσα και στην πράξη για τους 4 μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ και μετοχών της Digea, αλλά υπάρχει ο σκόπελος του τρόπου διανομής των κερδών από το κοινό κανάλι και κυρίως οι ισχυρές προσωπικότητες των βασικών μετόχων.

Πηγή newsbeast.gr