Πολιτικό... ανάστημα: Τακούνια, έξτρα πάτοι και σήκωμα στις μύτες

Gazzetta team
Πολιτικό... ανάστημα: Τακούνια, έξτρα πάτοι και σήκωμα στις μύτες
Κοινωνιολογικές έρευνες δείχνουν ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν μεγαλύτερη κοινωνική επιτυχία - Οι προσπάθειες των πολιτικών να ικανοποιήσουν το «εγώ» τους - Το απίστευτο στατιστικό των Αμερικανών Προέδρων.

Ένας επιτυχημένος πολιτικός χρειάζεται τρία πράγματα: καλές ιδέες, μια δυνατή βάση ψηφοφόρων και.. ύψος πάνω από τον μέσο όρο.

Σε κάθε ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου απόψεις και τα «εγώ» συγκρούονται - όπως συμβαίνει συχνά στην πολιτική - κάποια εκατοστά ύψους δεν είναι μικρό πλεονέκτημα. Έχοντας αυτό υπόψιν, είναι κατανοητό αν ένας πολιτικός θα ήθελε να φοράει μπότες ή παπούτσια με τακούνι ώστε να δείχνει ψηλότερος.

Υπάρχει όμως πιο σημαντικός λόγος για την επιθυμία να δείχνει κάποιος ψηλότερος από την ικανοποίηση του εγωισμού του. Κοινωνιολογικές έρευνες και ιστορικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν μεγαλύτερη κοινωνική επιτυχία, εν μέρει γιατί οι γύρω του τείνουν να έχουν μια πιο θετική αντίληψη για εκείνους.

«Καταλήγουμε ότι το ύψος των ανθρώπων σχετίζεται θετικά με την διαπροσωπική επικράτηση, επιβολή, και μπορεί να συμβάλει στην έρευνα για την σχέση μεταξύ ύψους και κοινωνικού στάτους», γράφουν οι συγγραφείς μιας εμπεριστατωμένης μελέτης που εκδόθηκε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο ψηλότερος από τους δύο βασικούς υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ έχει κερδίσει κατά το παρελθόν διπλάσιες φορές από τον κοντύτερο.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχουν υιοθετήσει την τεχνική των παπουτσιών με τακούνι.



Υπήρχαν υποψίες ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό φορούσε παπούτσια με πάτους κατά την επίσεκψή του στον Λευκό Οίκο πριν λίγες ημέρες, καθώς παρά το 1,88 που έχει δηλώσει ότι είναι, βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς ύψος με τον Ντόναλντ Τραμπ που είναι 1,91. Βέβαια και για τον Τραμπ υπάρχουν ενστάσεις, αφού σε μια από τις παλιότερες άδειες οδήγησής του αναφέρει ότι είναι 1,88.

Στο ύψος φαίνεται ότι «κλέβει» και ο Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος έχει δηλωθεί επίσημα ότι είναι 1,78, όμως φημολογείται ότι είναι πιο κοντά στο 1,73.



Προσπάθειες να δείχνει ψηλότερος κάνει φυσικά και ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος με το μόλις 1,67 φροντίζει εκτός από τακούνια να επιστρατεύει και... σκαμνάκια!





Αντίστοιχη περίπτωση βέβαια έχουμε και στην Ελλάδα. Όπως το 2009 σε μια επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί είχε σηκωθεί στις μύτες προκειμένου να μην υπολείπεται σε ύψος του προεδρικού ζεύγους της Αμερικής αλλά και της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι, έτσι και ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε το ίδιο στην οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Στις φωτογραφίες ο υπουργός Εργασίας φαινόταν ξεκάθαρα να πατάει στις μύτες των παπουτσιών του προκειμένου, πιθανότατα, να πετύχει να είναι στο ίδιος ύψος με τους δύο διπλανούς του υπουργούς, τον Πάνο Καμμένο και τον Βαγγέλη Αποστόλου.




Πηγή: protothema.gr