Η φοβερή γκάφα του Τραμπ για τη Σουηδία

Gazzetta team
Η φοβερή γκάφα του Τραμπ για τη Σουηδία
Ένα ανύπαρκτο περιστατικό στη Σουηδία επικαλέστηκε στην χθεσινή ομιλία του στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για τη σχέση μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

«Βλέπετε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Είδατε τι συνέβη χθες το βράδυ στη Σουηδία… Σουηδία… ποιος θα το πίστευε; Σουηδία, έχουν προβλήματα που δεν θεωρούσαν ποτέ πιθανά. Βλέπετε τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες, βλέπετε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Τραμπ.

Παρ’ όλα αυτά όμως, κανένα περιστατικό δε συνέβη στη Σουηδία το βράδυ της Παρασκευής.

Ωστόσο, το ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, είχε πάρει μια συνέντευξη την Παρασκευή το βράδυ, από τον ειδικό στα ντοκιμαντέρ Άμι Χόροβιτς, που παρουσίασε ένα βίντεο από την νέα του ταινία που τεκμηριώνει τα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία. Οι δύο συνομιλητές, στη συνέχεια, ανέλυσαν την υποτιθέμενη αύξηση της εγκληματικότητας στη Σουηδία και τη σχέση της με τους μετανάστες.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στη Σουηδία έχουν μείνει σχετικά σταθερά, με κάποιες μικρές διακυμάνσεις, κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με σουηδική έρευνα του 2016 για την εγκληματικότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των δηλώσεων του Τραμπ και του προγράμματος του συγκεκριμένου δικτύου, του οποίου είναι θαυμαστής.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter για μία επίθεση βίας στο Σικάγο λίγο μετά την αναφορά του ίδιου θέματος στην εκπομπή «O'Reilly Factor», στο οποίο παρατίθενται τα ίδια στατιστικά στοιχεία, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη και τη λέξη «μακελειό», μια πρόσφατα αγαπημένη λέξη.

Πηγή: Business Insider ethnos.gr