Ο κόσμος "καίγεται" κι ο Τραμπ ξεκίνησε... προεκλογική σαν ροκ σταρ! (pics)

Gazzetta team
Ο κόσμος "καίγεται" κι ο Τραμπ ξεκίνησε... προεκλογική σαν ροκ σταρ! (pics)
Οι πρώτες του υπογραφές... σκόρπισαν τον τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαδηλώσεις εναντίον του εντός και εκτός της χώρας συνεχίζονται. Οι επιθέσεις του κατά των δημοσιογράφων δεν έχουν τελειωμό και οι ΗΠΑ ζουν πρωτόγνωρες ημέρες μετά την εκλογή του.

Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δείχνει να τα αγνοεί όλα αυτά και να κοιτάει... πολύ μπροστά. Συγκεκριμένα στο 2020, δηλαδή στις επόμενες αμερικανικές εκλογές! Κι ας αυξάνονται οι "φωνές" που υποστηρίζουν πως δεν θα αντέξει ούτε 200 ημέρες στο τιμόνι της χώρας...

"Ασφαλής" προεκλογική συγκέντρωση

Αφού το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε ενώ έδυε ο ήλιος κοντά σ' ένα υπόστεγο γεμάτο με χιλιάδες ανθρώπους, ο Τραμπ φάνηκε να απολαμβάνει την παρουσία του ανάμεσα στο πλήθος και απαρίθμησε υποσχέσεις τις οποίες τήρησε, μεταξύ των οποίων η έναρξη της διαδικασίας της ανέγερσης ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, η απέλαση «κακών ανθρώπων» και η αποχώρηση της χώρας από μια εμπορική συμφωνία με ασιατικές χώρες.

«Η ζωή είναι μια καμπάνια. Το να κάνουμε τη χώρα μας σπουδαία και πάλι είναι μια καμπάνια», είπε στους δημοσιογράφους επί του Air Force One πριν από τη συγκέντρωση, χθες Σάββατο, όταν ερωτήθηκε για τις επικρίσεις ότι αρχίζει από τώρα προεκλογική καμπάνια.

Η συγκέντρωση σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα πρώιμη έναρξη της κούρσας του 2020 για τον Λευκό Οίκο, επισημαίνει το Ρόιτερς. Ο Τραμπ υπέβαλε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή τα έγγραφα της υποψηφιότητας για την επανεκλογή του πέντε ώρες μετά την ορκωμοσία του ως προέδρου στις 20 Ιανουαρίου. Δεν έχει αντίπαλο και δεν υπάρχουν ακόμη ούτε καν Δημοκρατικοί που να διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα του κόμματός τους.

Σταθερά το "fake news"

Ο επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός είπε στο πλήθος ότι θέλει να τους μιλήσει χωρίς το φίλτρο των «πλαστών ειδήσεων», για τις οποίες κατηγορεί τους δημοσιογράφους και τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που καλύπτουν τη δράση του.

«Βρίσκομαι εδώ επειδή θέλω να είμαι ανάμεσα στους φίλους μου και ανάμεσα στον λαό», δήλωσε. «Δεν θα επιτρέψουμε στις πλαστές ειδήσεις να μας πούνε τι θα κάνουμε, πώς θα ζήσουμε ή τι να πιστέψουμε».

Μέλη του κοινού εξέφρασαν ενθουσιασμό για τις επιδόσεις του Τραμπ στην προεδρία. «Θέλω να ξέρει ότι τον υποστηρίζουμε», είπε η 33χρονη νοσηλεύτρια Καρμέλα Ροσλό που συμμετείχε στη συγκέντρωση του Τραμπ. «Όλοι στρέφονται εναντίον του και θέλω να ξέρει πως νοιαζόμαστε για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνει, επειδή μοιάζει σαν όλοι να του επιτίθενται», πρόσθεσε.

Ο Τζιν Χάμπερ, 47 ετών, πωλητής αυτοκινήτων από το Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, περίμενε στην ουρά από τις 4 το πρωί για να δει τον Τραμπ. «Ο ενθουσιασμός του και η αγάπη που δείχνει σε μας, τον λαό, αυτά είναι που με κάνουν κάθε μέρα να είμαι και πιο κοντά του», είπε ο Χάμπερ.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Τραμπ επέτρεψε στον Χάμπερ να ανέβει στο βήμα μαζί του στη διάρκεια της συγκέντρωσης και να απευθυνθεί στο πλήθος. Αργότερα παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε πιθανόν να μην ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία.

Ο συγκεκριμένος... fan πάντως, έδειχνε να "πετάει στα σύννεφα" με αυτό το τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο...

Σε ένα σημείο, ο Τραμπ διάβασε επίσης δυνατά τον ομοσπονδιακό νόμο στον οποίο αφορά το αντιμεταναστευτικό εκτελεστικό διάταγμά του, ενώ επέκρινε και πάλι το εφετείο που μπλόκαρε την εφαρμογή το διατάγματος. Υποσχέθηκε ότι η έκδοση ενός αναθεωρημένου διατάγματος είναι ζήτημα ημερών.

«Δεν παραιτούμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν παραιτούμαστε ποτέ».

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης έντονα τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας επειδή καθυστερούν την επικύρωση των διορισμών των υπουργών του. «Κάνουν κάτι που βλάπτει τον αμερικανικό λαό», υποστήριξε.


Πηγή: newsit.gr