Τσίπρας: Ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία

Gazzetta team
Τσίπρας: Ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία
«Ήρθατε στη Βουλή σήμερα για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων».

«Δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης επινόησε το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας λόγω της «αδυναμίας του να φέρει το πόθεν έσχες στη Βουλή».

«Ήρθατε στη Βουλή σήμερα για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν το υποτιμώ, αλλά δεν είναι επίκαιρο. Κάποια δελτία επιχείρησαν να το φέρουν στην επικαιρότητα. Επίκαιρο όμως δεν το λες».

«Κάποιος επικοινωνιολόγος που θέλει να του φτιάξει το προφίλ, πραγματικά δύσκολη δουλειά, θα του είπε να ανοίξει την ατζέντα του φόβου» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η πολιτική του φόβου και η Ακροδεξιά συνδέει τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά» πρόσθεσε ακόμη.

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Όλη η κοινωνία ασχολείται με την διαπραγμάτευση και αν ο κ. Μητσοτάκης θα μας απαντήσει για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον λόγο που πήγε να συναντήσει τον Σόιμπλε στο Βερολίνο αλλά και για τα θαλασσοδάνεια, επινοεί ένα άλλο ζήτημα που παρά την προσπάθεια κάποιων δελτίων ειδήσεων να το φέρουν στην επικαιρότητα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια. Αλλά δεν είναι επίκαιρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του.

Φόβος και κινδυνολογία για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τα εθνικά θέματα, είπε ο πρωθυπουργός αποκαλώντας όλα αυτα ως την πιο σκληρή ατζέντα της δεξιάς.

«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας : «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».

«Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για θέματα εγκληματικότητας.

«Ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολιτευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την εγκληματικότητα.

«Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά... Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στην Γερμανία που ήσασταν προχθές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ».

«Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ή και τα δύο μαζί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε : «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα , με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά κ. Μητσοτάκη».


Πηγή: newsbeast.gr