Σχηματίστηκε δικογραφία για την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Gazzetta team
Σχηματίστηκε δικογραφία για την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα
Eχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του υπουργείου ανάφεραν πως: «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να μεταδίδονται ανεύθυνα, αβάσιμες και ανακριβείς πληροφορίες. Πιο πρόσφατο κρούσμα τα δημοσιεύματα περί μη αυτεπάγγελτης επέμβασης των κρατικών αρχών στην υπόθεση της εισβολής μελών της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα. Τα όργανα του κράτους, οι αστυνομικές Αρχές και οι εισαγγελικές Αρχές, έπραξαν το καθήκον τους. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάζεται άμεσα στον εισαγγελέα για καταλογισμό ποινικών ευθυνών».

Το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της εισβολής των χρυσαυγιτών στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου (02:01) και να σπρώχνουν όσους γονείς βρίσκονταν στο σημείο και τους εμπόδιζαν την είσοδο. Στη συνεχεία οι χρυσαυγίτες μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δεν δίστασαν να χτυπήσουν με γροθιές και κλωτσιές τους γονείς που διαμαρτύρονταν (02:48).

Χαρακτηριστικό του θράσους των χρυσαυγιτών είναι το γεγονός ότι προσπάθησαν να σταματήσουν την γυναικά που βιντεοσκοπούσε τη δράση τους μέσα στο σχολείο.



Πηγή: eleftherostypos.gr